» آموزش » کیف پول سخت افزاری چیست؟
کیف پول سخت افزاری-ارزجو
آموزش

کیف پول سخت افزاری چیست؟

2022-02-24 00196

کیف پول سخت افزاری چیست؟

کیف پول سخت افزاری-ارزجو

کیف پول سخت‌افزاری (Hardware wallet)، دستگاهی فیزیکی است که به‌طور ویژه برای ذخیره‌سازی امنِ دارایی‌های دیجیتال طراحی شده است. این دستگاه کلیدهای خصوصی ارزهای دیجیتال را به شکل آفلاین (بدون نیاز به اینترنت) در خود ذخیره می‌کند و به همین دلیل امنیت بیشتری نسبت به کیف پول‌های دسکتاپ و موبایلی دارد. کیف پول‌های سخت‌افزاری دارایی ویژگی‌های امنیتی پیشرفته‌ای هستند که امکان حمله از سوی هکرها را به میزان چشمگیری کاهش می‌دهند، به این معنی که هکرها نمی‌توانند بدون اجازه دارنده، به دارایی‌ها دسترسی پیدا کنند.یک کیف پول سخت‌افزاری خوب باید تضمین‌کننده این موضوع باشد که کلیدهای خصوصی هیچ‌گاه از دستگاه خارج نمی‌شود و کسی به آن‌ها دسترسی پیدا نمی‌کند. این کلیدها به شکلی بسیار امن و با استفاده از تکنیک‌های رمزنگاری در حافظه کیف پول نگهداری می‌شوند.

کلید خصوصی چیست؟

برای اینکه به‌خوبی بفهمیم کیف پول سخت افزاری چیست، لازم است درک درستی از کلید خصوصی داشته باشیم. هنگامی که شما ارز دیجیتال خریداری می‌کنید، یک کلید خصوصی و یک کلید عمومی دریافت می‌کنید.

کلید خصوصی یک کد رمزنگاری‌شده است که وقتی قصد داشته باشید ارز دیجیتال انتقال دهید، آن را مورد استفاده قرار می‌دهید. این کلید محرمانه‌ترین اطلاعاتی است که بلاک‌چین از خریدار یا مالک ارز دیجیتال دارد و در صورتی که فرد دیگری به آن دسترسی پیدا کند، می‌تواند ارز دیجیتال شما را خرج کرده یا از دست شما در بیاورد. کلید عمومی در مقابل، یک کد رمزنگاری است که در هنگام دریافت ارز دیجیتال لازم است فردی که قصد ارسال دارد، از آن به عنوان آدرس مقصد استفاده کند.

کیف پول سخت افزاری محفظه‌ای سخت‌ افزاری دارد که هیچ نوع اتصالی به اینترنت ندارد و از آن برای نگهداری کلید خصوصی استفاده می‌شود. به این ترتیب کاربران با کمک گرفتن از این کیف پول‌ها می‌توانند، از کلید خصوصی ارزهای دیجیتال خود محافظت کنند.

با‌این‌حال بهتر است توجه داشته باشیم که یک کیف پول کاغذی هم، که چیزی جز نوشتن یا پرینت کلید خصوصی نیست، با همین قدرت می‌تواند از کلید خصوصی محافظت کرده و آن را از اینترنت دور نگه دارد. کیف پول سخت‌ افزاری علاوه بر نگهداری و محافظت از کلید خصوصی، زمان معامله یا تراکنش نیز می‌تواند از آن استفاده کند.

مزیت های کیف پول سخت افزاری:

اصلی‌ترین مزیت کیف پول سخت‌ افزاری نگهداری و به کارگیری امن کلید خصوصی کاربران ارزهای دیجیتال است. آن‌ها در مجموع امن‌ترین راه‌کار نگهداری و استفاده از ارزهای دیجیتال محسوب می‌شوند. همچنین این کیف پول‌ها علاوه بر امنیت بالا، از مجموعه‌ی گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال و توکن‌های آن‌ها پشتیبانی می‌کنند. اصلی‌ترین مزایای این نوع کیف پول شامل موارد زیر می‌شود:

  • کلیدهای خصوصی در فضایی محافظت‌شده نگهداری می‌شوند، و به‌هیچ‌وجه به شکل متنی و قابل فهم (غیر رمزنگاری‌شده) از دستگاه خارج نمی‌شوند.
  • در مقابل ویروس‌های کامپیوتری که از کیف پول‌های نرم‌ افزاری سرقت می‌کنند ایمن هستند.
  • از کلید خصوصی به شکل امن و تعاملی استفاده می‌کنند، به این ترتیب کلید خصوصی هیچ تعاملی با نرم‌افزارهای بالقوه خطرناک نخواهد داشت.

معایب کیف پول سخت افزاری:

واقعیت این است که کیف پول‌های سخت‌ افزاری هم کامل نبوده و مشکلات مختلفی دارند. اولین مشکلی که در این کیف پول‌ها وجود دارد سرعت خیلی کند است. برای مثال معامله‌گری که در طول روز با نوسانات بازار چند بار معامله انجام می‌دهد ممکن است با استفاده از کیف پول سخت افزاری فرصت معامله را از دست بدهد. دلیل این موضوع مکانیسم بررسی مجدد و دریافت رمزهای مختلف در این دستگاه‌ها است.

علاوه بر کند بودن، قیمت بسیار گران یکی دیگر از مشکلات این دسته از کیف پول‌های ارز دیجیتال است. درحالی‌که بیشتر کیف پول‌های نرم‌ افزاری به رایگان عرضه می‌شوند، کیف پول‌های سخت‌ افزاری با قیمت‌های گاه چند صد دلاری ارائه می‌شوند. این موضوع باعث می‌شود استفاده از آن‌ها به‌خصوص برای کاربرانی که مقدار کمی ارز دیجیتال دارند چندان منطقی نباشد.

کیف پول سخت افزاری چگونه کارمیکند؟

اگرچه نحوه ساخت و ساختار فنی کیف پول‌های سخت‌افزاری بسیار پیچیده است، کار کردن با آن برای همه آسان است و هر کس که کمترین شناختی از دنیای فناوری داشته باشد می‌تواند از آن‌ها برای ذخیره و انتقال امن ارزهای دیجیتال استفاده کند.

از آنجا که کیف پول‌های سخت‌افزاری همواره آفلاین هستند، برای استفاده از آن‌ها به نرم‌افزار و دستگاه متصل به اینترنت نیاز است. به دلیل وجود ساختارهای امنیتی روی کیف پول‌های سخت‌افزاری، می‌توانید آن‌ها را به کامپیوترهای شخصی یا تلفن همراه وصل کنید، بدون اینکه نگران درز کردن اطلاعات مربوط به کلید خصوصی باشید.

هر کیف پول سخت‌افزاری یک نرم‌افزار مخصوص دارد که می‌توانید از سایت رسمی آن، نرم‌افزار را دانلود و روی کامپیوتر شخصی خود نصب کنید. همچنین نرم‌افزارهای معتبر موبایلی هم می‌توانند به کیف پول سخت‌افزاری متصل شوند. بعد از وصل دستگاه کیف پول به کامپیوتر، و از طریق ارتباط با نرم‌افزار مخصوص، کاربر می‌تواند موجودی خود را کنترل کرده یا انتقال دهد.

مراحل چگونگی کارکردن کیف پول سخت افزاری-ارزجو

طبق عکس فوق، هنگامی که کاربر درخواست تراکنش را ارسال می‌کند، این درخواست به سخت‌افزار فرستاده می‌شود (شماره ۱ در تصویر زیر). در این مرحله تراکنش هنوز ناتمام است. برای ادامه، تراکنش باید به امضای کلید خصوصی برسد. کاربر میزان دارایی انتقالی و آدرس مقصد را به صورت فیزیکی تایید می‌کند. به این ترتیب تراکنش امضا شده و دوباره به نرم‌افزار فرستاده می‌شود (شماره ۲). سپس نرم‌افزار برای انجام نهایی تراکنش آن را به شبکه ارز دیجیتال (بلاک چین) می‌فرستد (شماره ۳).

اگر کیف پول سخت‌افزاری سرقت شد چه می‌شود؟

در زمان راه‌اندازی کیف پول سخت‌افزاری، به کاربر تعدادی (۱۲ یا ۲۴) کلمه بازیابی داده می‌شود که همان نسخه پشتیبان یا بک‌آپ کیف پول است و باید در جایی امن یادداشت و نگهداری شود. در صورت به سرقت رفتن یا خرابی کیف پول سخت‌افزاری، برای دسترسی مجدد به دارایی‌ها، کاربر کافی است آن ۱۲ یا ۲۴ کلمه را در یک کیف پول نرم‌افزاری وارد کند. حتماً کلمات بازیابی را در جایی امن یادداشت کنید.

کیف پول‌های سخت‌افزاری محبوب

لجر

لجر، یک شرکت فرانسوی سازنده کیف پول سخت‌افزاری است. محصولات این شرکت محبوب‌ترین کیف پول‌های سخت افزاری موجود در بازار هستند و چند میلیون کاربر از آن‌ها استفاده می‌کنند. طراحی محصولات لجر بسیار ساده و جمع‌و‌جور بوده و رابط کاربری این کیف پول‌ها نیز ساده و قابل اتکاست. کاربر می‌تواند به راحتی با نمایش‌گرِ روی کیف پول و به‌‌وسیله نرم‌افزار «Ledger Live» با این کیف پول کار کند. همچنین استفاده از آن‌ها به‌وسیله سرویس‌های نرم‌افزاری کیف پول نظیر «مای اتر ولت»، «الکتروم» و «مای‌سیلیوم»، امکان‌پذیر است.

سه مدل محبوب لجر، لجر نانو اس، لجر نانو ایکس و لجر بلو است. مدل‌های اس و ایکس تفاوت چندانی با هم ندارند اما لجر بلو صفحه نمایش رنگی بزرگ و امکانات ویژه‌ای دارد.

لجر-ارزجو

ترزور

ترزور (Trezor) یکی دیگر از کیف پول‌های سخت‌افزاری معتبر است که توسط شرکت ساتوشی‌لبز ساخته می‌شود. دفتر مرکزی این شرکت در جمهوری چک مستقر است و مانند لجر بهترین و امن‌ترین کیف پول‌های سخت افزاری دنیا را می‌سازد. ترزور وان (Trezor One) اولین مدل کیف پول سخت‌افزاری بیت کوین است که در سال ۲۰۱۴ به بازار عرضه شد. کیف پول ترزور در عین قابلیت‌های امنیتی یک کیف پول سرد، راحتی استفاده را نیز، درست به‌مانند کیف پول‌های داغ به ارمغان می‌آورد. انواع مدل‌های این کیف پول عبارتند از ترزور وان و ترزور مدل تی. ترزور نیز مانند دیگر همتایان خود از تعداد زیادی از کوین‌ها پشتیبانی می‌کند. البته مدل ترزور وان از ریپل و چند ارز دیجیتال دیگر پشتیبانی نمی‌کند.

کیف پول سخت افزاری- ارزجو

نتیجه کلی:

اگر سرمایه‌گذاریِ سنگینی روی ارزهای دیجیتال انجام‌ داده‌اید، اگر قصد نگهداری بلندمدت دارایی‌هایتان را دارید و اگر امنیت کیف پول‌های نرم‌افزاری برایتان کافی نیست، می‌توانید یک کیف پول‌ سخت‌افزاری تهیه کنید.

محدودیت‌های کیف پول‌های سخت‌افزاری در برابر امکانات فوق‌العاده‌ای که در اختیار کاربران قرار می‌دهند ناچیز است. تقریبا هیچ روش دیگری برای ذخیره‌سازی دارایی‌های دیجیتال، به اندازه کیف پول‌های سخت‌افزاری امن نیست. هیچ جایگزینی بهتری برای ذخیره‌سازی سرد توکن‌ها و کوین‌ها وجود ندارد.

طیف وسیعی از کیف پول‌های سخت‌افزاری در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد و هر کاربر برای انتخاب یکی از آن‌ها باید به اولویت‌‎های خود، امنیت کیف پول، کوین‌های پشتیبانی شده و ویژگی‌های دیگر کیف پول سخت‌افزاری توجه کند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
  • ×