» آموزش » اتریوم چیست؟ از صفر تا صد به صورت کاملا تخصصی به زبان ساده
اتریوم چیست ؟
آموزش - بررسی - کوین ها

اتریوم چیست؟ از صفر تا صد به صورت کاملا تخصصی به زبان ساده

2022-03-01 00249

اتریوم چیست ؟ بررسی آینده اتریوم ، معماری اتریوم و تاریخچه اتریوم به زبان کاملا ساده

اتریوم چیست ؟ با ارزجو همراه باشید . در این مقاله، سوال اتریوم چیست را با بررسی نحوه فعالیت این شبکه، به روزرسانی‌های آن، تیم فنی و مدیریتی و استخراج اتریوم پاسخ می‌دهیم.ویتالیک بوترین (Buterin) در سال 2014 میلادی اتریوم را ایجاد کرد. هدف این رمز ارز، غیرمتمرکز نمودن کلیه معاملات، خدمات مالی و غیرمالی است. در واقع والاترین هدف اتریوم این است که مردم تمام امور زندگی خود را بدون نیاز به هیچ شرکت، نهاد و بانکی انجام دهند. اتریوم به دنبال تحقق دنیایی بدون واسطه است. به وسیله اتریوم ، خود مردم کنترل همه‌ی امورشان را در دست گرفته و پای واسطه‌ها بریده خواهد شد.

رمز ارز اتریوم ، نوعی زیرساخت مبتنی بر تکنولوژی بلاک‌چین بوده و قابلیت اجرای برنامه‌های رایانه‌ای غیرمتمرکز را دارد. غیرمتمرکز بودن اتریوم یعنی به فرد یا افراد خاصی تعلق ندارد. ساختار توزیع‌شده و غیرمتمرکز اتریوم به گونه‌ای است که پس از نصب یک برنامه روی شبکه‌ی اتریوم ، آن برنامه به هیچ وجه متوقف نخواهد شد. هیچ کس، حتی خود تولیدکننده‌، نمی‌تواند آن برنامه را لغو یا دستکاری کند.

اتریوم ، بستری غیرمتمرکز به منظور اجرای قراردادهای هوشمند است. هیچ شخص ثالثی امکان دخالت، تقلب یا سانسور در برنامه‌های اجرا شده روی شبکه اتریوم را نخواهد داشت.

اتریوم چیست ؟

اتریوم پس از بیت کوین محبوب‌ترین و با ارزش‌ترین ارز دیجیتال بازار است. برخلاف بیت کوین که هدف اصلی خود را ایجاد یک سیستم پرداخت همتا به همتا، غیرمتمرکز و توزیع شده معرفی می‌کند، اتریوم به دنبال غیر متمرکز کردن سایر امور زندگی با استفاده از تکنولوژی‌های ارائه شده در بیت کوین است. در این مقاله، سوال اتریوم چیست را با بررسی نحوه فعالیت این شبکه، به روزرسانی‌های آن، تیم فنی و مدیریتی و استخراج اتریوم پاسخ می‌دهیم. در کنار این، مباحث مختلفی مانند ماشین مجازی اتریوم، قراردادهای هوشمند، پروژه اتریوم 2، نحوه خرید اتریوم و آینده اتریوم در این مقاله مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرند.

اتریوم یک پلتفرم مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین است که برای حذف واسطه‌ها از امور مختلفی مانند خدمات مالی، شبکه‌های اجتماعی و حتی بازی‌های کامپیوتری ایجاد شده است. برخلاف بیت کوین که تنها برای انتقال پول به صورت همتا به همتا کاربرد دارد، اتریوم پلتفرمی است که بر روی آن می‌توان انواع کاربردها را ایجاد کرد. تفاوت بین این دو رمز ارز را می‌توان با استفاده از تفاوت بین سیستم عامل با یک اپلیکیشن مدل‌سازی کرد. در حالی که بیت کوین یک اپلیکیشن برای انتقال پول است، اتریوم یک سیستم عامل است که امکان ایجاد «اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز» (Decentralized Apps | DApps) در آن وجود دارد.

اتریوم از این جهت به عنوان نسل دوم ارزهای دیجیتال شناخته می‌شود. تمرکز نسل اول ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، لایت کوین و بیت کوین کش بر روی پرداخت همتا به همتا است در حالی که نسل دوم ارزهای دیجیتال، به دنبال ایجاد بستری برای غیرمتمرکز کردن سایر فعالیت‌های انسانی نیز هستند. در اتریوم از «قراردادهای هوشمند» (Smart Contracts) برای تعریف شرایط مختلف یک قرارداد استفاده می‌شود. قراردادهای هوشمند برنامه‌هایی هستند که بر روی بلاک چین اتریوم اجرا می‌شوند و هر یک از آن‌ها مجموعه‌ای از داده‌ها و کدها هستند که در یک آدرس اتریوم ذخیره می‌شوند. در بخش‌های بعدی به تفصیل به نحوه فعالیت این قراردادها خواهیم پرداخت.

اتریوم، دسترسی آزاد به پول دیجیتال و خدمات داده-پسند را برای کلیه افراد، صرف‌نظر از پیشینه آن‌ها و یا موقعیت جغرافیایی که دارند، فراهم می‌کند. اتریوم یک فناوری توسعه یافته توسط جامعه کاربری است که بستری برای «رمزارز» (Cryptocurrency) «اِتِر» (Ether | ETh) ارائه کرده است. با توجه به آنچه بیان شد، اتریوم یک پلتفرم غیرمتمرکز و بلاکچینی است که رمزارز اتر بر بستر آن شکل گرفته است. این پلتفرم، قابلیت‌های دیگری به جز پشتیبانی از رمزارز اتر دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به فراهم آوردن بستری برای نوشتن «برنامه‌های کاربردی توزیع شده» (Distributed Application | DApp) اشاره کرد.

علت نام گذاری اتریوم چیست ؟

ایده آتریوم یا اتریوم توسط برنامه‌نویس ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) در سال ۲۰۱۳ طی یک مقاله سفید ارائه شد. او در مجله بیت کوین فعالیت می‌کرد و اعتقاد داشت بیت کوین دچار نقاط ضعفی است که باید برطرف شود. در نهایت او در ژانویه ۲۰۱۴ به همراه چند توسعه دهنده دیگر ایده خود را کامل تر کرد و در ماه اوت همان سال، برای پیاده‌سازی پروژه خود جذب سرمایه کرد.

این شبکه در تاریخ ۳۰ ژوئیه ۲۰۱۵ و با فروش ۷۲ میلیون کوین به‌طور مستقیم فعال شد. Ethereum Virtual Machine (EVM) می‌تواند اسکریپت‌های کامل Turing را اجرا کرده و برنامه‌های غیرمتمرکز را اجرا کند. Ethereum برای امور مالی غیرمتمرکز استفاده می‌شود و برای بسیاری از پیشنهادات اولیه کوین مورد استفاده قرار گرفته‌است.

در سال ۲۰۱۶، یک هکر از نقص پروژه شخص ثالثی به نام The DAO سوءاستفاده کرد و ۵۰ میلیون دلار اتر را سرقت کرد. در نتیجه، جامعه Ethereum به زنجیره سخت بلاکچین رای داد تا سرقت را برگرداند و Ethereum Classic (ETC) به عنوان زنجیره اصلی ادامه یافت.

اتریوم این فناوری را با توجه به موفقیت بیت کوین انتخاب کرده و به طور قابل ملاحظه‌ای قابلیت‌های آن را گسترش داده است. این ارز دیجیتال با توجه به مرورگر اینترنت‌، زبان برنامه‌نویسی و سیستم پرداخت خاص خود یک شبکه‌ کامل است. از همه مهم‌تر کاربران را قادر می‌سازد که برنامه‌های غیرمتمرکز خود را در بلاکچین اتریوم ایجاد کنند.

این برنامه‌ها می‌توانند ایده‌های کاملاً جدید یا بازسازی شده غیر‌متمرکز مفاهیم موجود در شبکه باشند. این سیاست اتریوم افراد ثالث در شبکه را از میان برمی‌دارد؛ به طور خلاصه‌ اتریوم یک پلتفرم نرم‌افزاری توزیع شده‌ عمومی‌، متن باز و مبتنی‌بر بلاکچین است که به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد تا برنامه‌های غیرمتمرکز را ایجاد کرده و با آنها کار کنند؛ همانطور که قبلا ذکر شد‌ اتریوم یک سیستم غیرمتمرکز است‌؛ به این معنی که از روش همتا به همتا استفاده می‌کند. هر تعاملی که بین کاربران اتفاق می‌افتد فقط به وسیله کاربران شرکت‌کننده‌ پشتیبانی می‌شود‌ بدون این‌که هیچ شخص ثالثی در میان باشد.

خالقان اتریوم براین باورند که باوجود اتریوم، برای انجام امور روزمره نیاز به هیچ نهاد، بانک یا سازمانی احساس نمی‌شود.

کل شبکه‌ی اتریوم توسط یک سیستم جهانی به نام «نود» پشتیبانی می‌شود. نودها داوطلبانی هستند که کل بلاکچین اتریوم را در رایانه‌های خود بارگیری نموده و تمام قوانین اجماع سیستم را به طور کامل اجرا و شبکه را امن کرده و در ازای آن پاداش می‌گیرند.

قوانین اجماع و  بسیاری از جنبه‌های دیگری که در شبکه‌ وجود دارند، به وسیله «قراردادهای هوشمند» (smart contracts) تعیین می‌شوند. این قوانین برای انجام خودکار معاملات و سایر اقدامات خاص در شبکه برای طرف‌های معامله طراحی شده‌اند که اشخاص لزوماً به آن‌ها اعتماد ندارند. تحقق شرایط لازم دوطرف در قراردادهای هوشمند از قبل برنامه‌ریزی شده است. پس از تکمیل این شرایط است که معامله یا هر اقدام خاص دیگری در شبکه آغاز می‌شود. بسیاری از مردم براین باورند كه قراردادهای هوشمند تحولی نوین در آینده ایجاد کرده و سرانجام جایگزین سایر توافق نامه‌های قراردادی خواهند شد؛ زیرا اجرای قراردادهای هوشمند امنیتی را فراهم می‌كند كه از قانون قراردادهای سنتی برتر است. قراردادهای هوشمند هزینه‌های معامله‌ی مرتبط با قرارداد را كاهش داده و میان طرفین اعتماد ایجاد می‌كند.

اتریوم ماشین مجازی (EVM) را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد‌ که در اساس به منزله زمان اجرای قراردادهای هوشمند مبتنی بر اتریوم عمل می‌کند. این برنامه ضمن اطمینان از عدم تداخل برنامه‌ها با یکدیگر‌ برای اجرای کدهای غیرقابل اعتماد، به کاربران امنیت می‌دهد. سیستم  (EVM) کاملاً از شبکه‌ اصلی اتریوم جدا شده است‌؛ همین موضوع این فناوری را به ابزاری ایده‌آل برای آزمایش و بهبود قراردادهای هوشمند تبدیل کرده است. اتریوم دارای توکنی به اسم «اتر» (Ether) است.

خالق اتریوم کیست ؟

ویتالی دیمیتریویچ “ویتالیک” بوترین (به انگلیسی: Vitaly Dmitriyevich “Vitalik” Buterin) (به روسی: Виталий Дмитриевич Бутерин) شناخته شده با نام ویتالیک بوترین (به انگلیسی: Vitalik Buterin)، هم بنیانگذار و خالق اتریم که در نوزده سالگی در اواخر سال ۲۰۱۳ آن را معرفی نمود

ویتالیک بوترین یک نویسنده و برنامه‌نویس روسی-کانادایی است. ویتالیک از سال ۲۰۱۱ وارد انجمن بیت‌کوین شده است، و یکی از بنیانگذاران و نویسندگان مقالات در مجلۀ بیت‌کوین است. اما او در درجه اول به عنوان یک نابغه ی جوان در اتریوم، دومین پلتفرم رمزارز ارزشمند و شناخته شدۀ جهان بعد از بیت‌کوین ،شناخته می‌شود. در زمان نگارش، پروژهٔ نظری او دارای ارزش بازار را با بیش از 400 میلیارد دلار به دست آورده بود و همچنان در حال رشد است.

دوران کودکی خالق اتریوم

ویتالیک در ۳۱ ژانویه ۱۹۹۴ در شهر کلومنا، در یکی از مناطق مسکو، روسیه متولد شد. وی تا سن ۶ سالگی در روسیه زندگی می‌کرد که والدینش به دنبال یافتن فرصت‌های شغلی بهتر تصمیم به مهاجرت به کانادا گرفتند.

هنگامی که او در کلاس سوم مدرسه ابتدایی کانادا بود، در برنامه‌ای برای تیزهوشان قرار گرفت. و در حالی که وارد شدن به این برنامه به معنای فرصت‌های یادگیری بیشتر بود، او اساساً با دوستانش تفاوت بسیاری داشت. در حالی که در برنامه بود، ویتالیک به سرعت فهمید که مجموعه مهارت‌ها و استعدادهای خاص او باعث شده تا او نسبت به همسالان و حتی معلمانش کمی متفاوت باشد. او به‌طور طبیعی مستعد ریاضیات و برنامه‌نویسی بود، علاقه اولیه و شدیدی به اقتصاد داشت و می‌توانست اعداد سه رقمی را در ذهن خود دو برابر سریعتر از یک انسان معمولی همسن خود حفظ کند.

بوترین در مجامع اجتماعی و رویدادهای خارج از برنامه غریبه بود. همان‌طور که او به خاطر می‌آورد، افراد زیادی بعنوان یک نابغهٔ ریاضی دربارهٔ او صحبت می‌کردند. در آن زمان، ویتالیک کم‌کم به این فکر افتاد که چرا نمی‌تواند مانند یک فرد عادی با میانگین ۷۵ درصد درست مثل دیگران باشد.

برخی ممکن است بگویند ویتالیک با داشتن ذهن فوق‌العاده و استعدادهای باورنکردنی از همسالانش جدا می‌ماند و اوقات سختی را در یک کشور با فرهنگ جدید می‌گذراند. در نتیجه، او عمیقاً در فرایند یادگیری و همچنین اینترنت غوطه‌ور شد، و بیشتر روابط حرفه ای و شخصی خود را در ان زمان ایجاد کرد.

وی سپس چهار سال را در مدرسه Aberald، یک دبیرستان خصوصی در تورنتو گذراند. ویتالیک آن دوره از زندگی‌اش را به عنوان جالب‌ترین و پربارترین سالهای زندگی خود توصیف می‌کند. مدرسه درک نگرش او از تحصیلات را تغییر داد، و نگرش او تقریباً بلافاصله پس از شروع تحصیل در آنجا به شدت تغییر کرد. در Aberald بود که او علاقه به یادگیری تجارت را در وجودش گسترش داد، و اساساً یادگیری را هدف اصلی خود در زندگی قرار داد.

ویتالیک همیشه نمرات بشدت خوبی کسب می‌کرد، اما مدتی اولویت وی کسب امتیاز اضافی در بازی World of Warcraft بود، به جای اینکه وقت و تلاش خود را وقف تکالیفش کند. او از ۱۳ سالگی با خوشحالی در حال بازی WoW بود، تا اینکه یک روز در سال ۲۰۱۰، برخی از ویژگی‌های شخصیت Vitalik به دلیل بروزرسانی Blizzard تغییر کرد. او آن شب بشدت گریه کرد تا خوابش برد، و بعد متوجه شد که چگونه سرویس‌های متمرکز می‌توانند وحشتناک باشند و World of Warcraft را به کلی کنار گذاشت.

دوران دانشجویی ویتالیک بوترین

شاید جستجوی او برای کشف یک اشتیاق جدید در زندگی بود که باعث شد ویتالیک وارد دنیای رمزارز شود. او برای اولین بار از پدرش دربارهٔ بیت‌کوین شنید، که خودش در سال ۲۰۱۳ استارتاپ نرم‌افزاری راه اندازی کرده بود. او بلافاصله وارد آن نشد. علاوه بر این، در ابتدا فکر می‌کرد که رمزارز موفق نخواهد شد، زیرا هیچ ارزش ذاتی ندارد. با این حال، بعداً او در این مورد چند بار دیگر هم چیزهایی شنید و کم‌کم به آن علاقه‌مند شد. همان‌طور که خودش گفته، اگر درمورد چیزی دو بار بشنوید، شاید ایده خوبی باشد که مقداری وقت برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن بگذارید. در همان زمان، ویتالیک همهٔ چیزهای مربوط به مقررات دولتی یا کنترل شرکت‌ها را افتضاح می‌دید. طبیعتاً ماهیت غیر متمرکز و غیرقابل کنترل بیت کوین علاقه او را به خود جلب کرد. حتی از آن زمان که سیاست او در مورد خوب و بد به روز شده‌است، ویتالیک هنوز هم بر اعتقاد خود مبنی بر اینکه قدرتمندان قدرت بیش از حدی در دست دارند استوار است.

بوترین وقت خود را در انجمن‌های مختلف مربوط به بیت کوین و تحقیق در این شبکه صرف می‌کرد. در آغاز، صرفاً عنصر رمزارز شبکه بود که توجه او را به خود جلب کرد، اما هر چه بیشتر درگیر آن می‌شد، درک بیشتری از پتانسیل تقریباً نامحدود فناوری پشت بیت‌کوین کسب می‌کرد.

او می‌خواست با دستیابی به توکن‌ها، به‌طور رسمی به این اقتصاد جدید و تجربی بپیوندد، اما او نه قدرت محاسباتی برای ماین کردن آنها و نه پول نقد برای خرید بیت‌کوین داشت؛ بنابراین، به جستجوی کار در بیت‌کوین در بخش‌های مختلف پرداخت و سرانجام شروع به نوشتن مقاله برای یک وبلاگ کرد که از این طریق وی حدود ۵ بیت‌کوین برای هر مقاله به دست آورد.

ویتالیک از طریق کار و مقاله‌های خود سعی در درک و تجربه بیشتر بیت کوین و همچنین قرار گرفتن در معرض دید جامعه داشت. در همان زمان، او به دنبال جنبه‌های مختلف اقتصادی، تکنولوژیکی و سیاسی رمزارز بود. مقالات وی توجه میهای آلیسی Mihai Alisie، یک فرد علاقه‌مند به بیت‌کوین رومانیایی را به خود جلب کرد، که منجر به همکاری این دو با یکدیگر و سرانجام، در اواخر سال ۲۰۱۱، تأسیس مجله بیت‌کوین شد. بوترین در حالی که یک کار نیمه وقت دیگر را به عنوان دستیار تحقیق برای کریپتوگرافر یان گلدبرگ انجام می‌داد، وظیفه نویسندگی اصلی این مجله را نیز به عهده گرفت. علاوه بر این، ویتالیک همزمان ۵ دوره پیشرفته را در دانشگاه واترلو گذراند.

در ماه مه ۲۰۱۳، وی برای شرکت در یک کنفرانس مربوط به بیت‌کوین به عنوان نماینده مجله بیت‌کوین، به سان خوزه کالیفرنیا سفر کرد. این نخستین باری بود که بوترین شاهد این بود که جامعهٔ اطراف ارز دیجیتال زنده و واقعیست، و این امر او را متقاعد کرد که ورود به این پروژه‌ها واقعاً ارزش دارد. بعداً در همان سال، ویتالیک دانشگاه را کنار گذاشت و برخی از بیت‌کوین‌های خود را برای سفر به سراسر جهان و دیدار با افرادی که در تلاش بودند تا قابلیت‌های شبکه بیت‌کوین را گسترش دهند و آن را به یک نسخه بزرگتر و پرتوان‌تر تبدیل کنند، خرج کرد.

وی در طی سفرهای خود، بسیاری از پروژه‌های مرتبط با بیت‌کوین را مشاهده کرد، از مغازه‌های کوچک در نیوهمپشایر و رستوران‌های برلین که بیت‌کوین را می‌پذیرند، تا دستگاه‌های خودپرداز بیت‌کوین و جوامع کوچک مختلف در سراسر جهان. با این حال، همهٔ اینها بیشتر در تلاش برای چگونگی بهبود و ارتقاء عملکرد بیت‌کوین به عنوان پول بودند.

در اکتبر ۲۰۱۳، وی به اسرائیل رفت و در آنجا با افراد در پشت پروژه‌هایی به نام‌های کاورت‌کوین و مسترکوین “CovertCoins” و “MasterCoin” دیدار کرد. این پروژه‌ها به بررسی استفاده از بلاکچین برای قراردادهای مالی و غیره می‌پرداختند و توکن‌هایی فرای بیت‌کوین ایجاد می‌کردند. با اینکه هنوز از بلاکچین اساسی بیت‌کوین استفاده می‌کردند، معاملات جدیدی را به معاملات بیت‌کوین اختصاص می‌دادند.

ویتالیک پس از مشاهده پروتکل‌هایی که از این پروژه‌ها استفاده می‌کردند، فهمید که می‌توان کلیه پروتکل‌ها را با جایگزین کردن تمام عملکردهای آنها با یک زبان برنامه‌نویسی کامل تورینگ، عمومی کرد. در علم کامپیوتر، زبان برنامه‌نویسی تورینگ کامل چیزی است که یک کامپیوتر را قادر می‌سازد با توجه به الگوریتم مناسب و مقادیر لازم از زمان و حافظه، هرگونه مشکل خاصی را حل کند. در ابتدا، او ایده خود را به پروژه‌های موجود ارائه داد، اما همه به او گفتند که اگرچه ایده جالبی است، اما هنوز زمان مناسبی برای اجرای چنین موارد بزرگی نیست؛ بنابراین، او تصمیم گرفت این کار را خودش انجام دهد.

ویتالیک بوترین و اتریوم

در اواخر سال ۲۰۱۳، ویتالیک بوترین ایده خود را در اوراق سفید توصیف کرد و برای تعدادی از دوستانش ارسال کرد. بعد از آن، حدود ۳۰ نفر برای گفتگو دربارهٔ مفهوم ایده به ویتالیک مراجعه کردند. او منتظر بررسی‌های انتقادی و اشارهٔ مردم به اشتباهات مهم در این مفهوم بود، اما هرگز این اتفاق نیفتاد.

حتی در آن زمان، مفهوم اتریوم هنوز هم بیشتر در مورد ارز بود. در طول جلسات و گفتگوها با مردم، این ایده تغییر کرد و شکل گرفت. هنگامی که زبان برنامه‌نویسی را دریافت می‌کردند، هر هفته روش‌های جدیدی برای استفاده از آن ارائه می‌دادند. در پایان ژانویه سال ۲۰۱۴، این تیم متوجه شد که ایجاد یک حافظهٔ کمکی برای فایل غیر متمرکز نسبتاً آسان است و مفاهیمی همچون رجیستری نام فقط با دو خط کد قابل اجرا هستند. با استفاده از این موارد، آنها به آرامی ایده ویتالیک را تغییر دادند و به تدریج آن را به وضعیت امروزهٔ اتریوم تبدیل کردند.

این پروژه در ژانویه سال ۲۰۱۴ به‌طور عمومی اعلام شد و تیم اصلی متشکل از ویتالیک بوتین، میهای آلیزی ، آنتونی دی لوریو، چارلز هاسکینسون، جو لوبین و گاوین وود بود. بوترین همچنین اتریوم را در یک کنفرانس بیت کوین در میامی به نمایش درآورد و فقط چند ماه بعد این تیم تصمیم گرفت تا یک فروش جمعی اتر Ether، نشانه اصلی شبکه را برای سرمایه‌گذاری بر روی این برنامه برگزار کند. در همین زمان، خود ویتالیک مبلغ ۱۰۰۰۰۰ دلار کمک مالی از Thiel Fellowship دریافت کرد.

از طریق فروش جمعی، که در طی آن اتر برای بیت کوین‌ها فروخته شد، این تیم بیش از ۳۱۰۰۰ BTC از جامعه ارز دیجیتال cryptocurrency جمع‌آوری کرد که در آن زمان حدود ۱۸ میلیون دلار بود. با این حال، در طول فروش جمعی، بیت کوین در حدود ۶۵۰ دلار معامله می‌شد، اما خیلی زود پس از افت قیمت آن، تیم مجبور شد با ضرر کاملاً غیرقابل اجتناب میلیون‌ها دلار روبرو شود. با این حال، با جمع‌آوری پول، تیم آتریوم بنیاد آتریوم، یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در سوئیس را تأسیس کرد، که وظیفه نظارت بر توسعه نرم‌افزار اپن سورس اتریوم را بر عهده داشت.

علی‌رغم برخی آشفتگی‌ها، کمپین سرمایه‌گذاری جمعی اتریوم سومین کمپین موفقیت‌آمیز تا به امروز بود و در بسیاری از نشریات مهم مالی، از جمله وال استریت ژورنال جایگاهی را به دست آورد.

قبل از راه اندازی رسمی شبکه، بنیاد چندین نمونه اولیه کدگذاری شده از پلتفرم اتریوم را تولید و آزمایش کرد. نسخه ای به نام «المپیک» آخرین نسخه از این نمونه‌های اولیه و همچنین پیش نسخهٔ عمومی بتا بود. هنگامی که تیم اتریوم تصمیم گرفت ۲۵ هزار اتر Ether باگ بانتی bug bounty را برای آزمایش فشار روانی شبکه معرفی کند تعداد زیادی از کاربران اولیه، باگ‌ها و خطاهای سیستم را کشف کردند.

در تاریخ ۳۰ ژوئیه ۲۰۱۵، اولین نسخه عمومی اتریوم با نام فرانتیر”Frontier” در دسترس عموم قرار گرفت. این نسخه هنوز در مرحلهٔ آزمایشی بود، زیرا در قالب فرمت‌های ساده فقط با یک خط فرمان قرار داشت، اما هنوز هم به توسعه دهندگان این امکان را می‌داد تا با ساختن برنامه‌های غیرمتمرکز، محیط را آزمایش کنند. هنگامی که این پلتفرم از طرف توسعه دهندگان و حسابرسان به اندازه کافی پایدار تلقی شد، به نسخه “Homestead” منتقل شد.

این انتقال در ۱۴ مارس ۲۰۱۶ اتفاق افتاد، هنگامی که شبکه آتریوم اولین نسخه رسمی تولید خود را مشاهده کرد. ورود آن به نسل بعدی فناوری بلاکچین آغاز شد، این امر آزادی بیشتری به توسعه دهندگان داد و استفاده از آن به‌طور قابل توجهی آسان‌تر شده بود. همچنین پیشرفت‌های فنی بیشماری در این حین رخ داد.

تا آن زمان، اتریوم از قبل خود را در بازار ارز دیجیتال خیلی خوب معرفی کرده بود. به عنوان مثال، تعداد گره‌های فعال آتریوم در حدود ۵٬۱۰۰ بود که به ویژه در مقایسه با ۶۰۰۰ گره بیت کوین در آن زمان قابل توجه است. علاوه بر این، تعداد فزاینده ای از مبادلات اصلی ارز دیجیتال در اتر شروع به تجارت کردند که خود باعث افزایش سریع ارزش گذاری شد. با وجود انتشار اولین تولید، شرکت‌های عظیمی مانند مایکروسافت و IBM قبلاً پروژه‌هایی را روی پلتفرم آتریوم انجام داده بودند و همچنین به ویتالیک و تیمش مستقیماً برای همکاری نزدیک شدند.

به روزرسانی بزرگ بعدی با نام “متروپلیس Metropolis” در دو بخش ارائه می‌شود. بخش اول آن، به نام “Byzantium” قرار بود در سپتامبر تا اکتبر ۲۰۱۷ منتشر شود، اما چندین بار به تعویق افتاده‌است. این به روزرسانی برای ایجاد یک شبکه کاملاً کاربر پسند و همچنین سریعتر، سبک‌تر و ایمن تر از نسخه‌های قبلی است. سرانجام، مرحله نهایی آتریوم با نام “Serenity” معرفی می‌شود، اما هنوز حتی یک تاریخ تقریبی برای انتشار آن تعیین نشده‌است.

تفاوت ها شباهت های بیت کوین و اتریوم چیست ؟

نقاط اشتراک بیت کوین و اتریوم چیست ؟

این دو نوع ارز دیجیتال شباهت‌ها و نقاط اشتراکی با یکدیگر دارند که عبارت است از:

  • هر دو وسیله‌ای برای پرداخت هزینه‌ی کالا و خدمات هستند.
  • هر دو مبتنی بر تکنولوژی بلاک‌چین هستند.
  • هیچ‌ کدام تحت کنترل دولت یا نهادی نیستند.
  • مرجع رسمی یا شناخته شده‌ای در دنیا برای صدور آن‌ها وجود ندارد.
  • هر دو از روشی یکسان جهت استخراج استفاده می‌کنند.
  • هر دو از طریق صرافی‌های آنلاین معامله می‌شوند.

تفاوت بیت کوین و اتریوم چیست ؟

بیت کوین اولین ارز دیجیتال جهان نیست ولی در بین ارزهای دیجیتال معروف‌ترین است. اتریوم از بیت کوین جوان‌تر بوده و به اندازه آن شهرت نیافته است تا جایی که برخی اصلا آن را نمی‌شناسند. در ادامه به شرح تفاوت‌های بارز این دو رمز ارز می‌پردازیم:

تفاوت های فنی

این دو ارز رمزنگاری شده از نظر خصوصیات فنی تفاوت‌های دارند که عبارت است از:

  • زبان برنامه‌نویسی این دو ارز متفاوت می‌باشد. الگوریتم هش (الگوریتم استخراج) بیت کوین ، SHA-256 است؛ اما برای اتریوم ، Ethash بوده و از یک حافظه قدرتمند برخوردار است.
  • بیت کوین در بخش‌هایی مثل شبکه بانکی، خرده فروشی، سرگرمی و… برنامه دارد. برنامه‌های اتریوم در بخش‌هایی نظیر رانندگی خودکار خودرو، سیاست و… می‌باشد.
  • الگوریتم اجماع هم برای بیت کوین و هم اتریوم، گواه اثبات کار (PoW) است؛ اما الگوریتم اتریوم قرار است به گواه اثبات سهام تغییر یابد.
  • سخت افزار استخراج بیت کوین ، دستگاه اسیک (Asic) است اما برای اتریوم ، کارت گرافیک (GPU) می‌باشد.

تفاوت در ارزشمندی اکوسیستم بیت کوین و اتریوم چیست ؟

اتریوم ذاتاً ارز ارزشمندی است اما از نظر اکوسیستم (بومی‌سازی) نسبت به بیت کوین ضعیف‌تر است. امسال یعنی 2021 میلادی بیت کوین بسیار ارزشمند است و قیمت آن حدود 1 تریلیون دلار می‌باشد، در حالی که قیمت اتریوم با وجود تکنولوژی‌ پیشرفته‌ای که پشت آن هست، فقط 1000 دلار است.

سایر تفاوت ها

بیت کوین از نظر قیمت، رشد بیشتری نسبت به اتریوم داشته و هنوز هم انتخاب اول سرمایه‌گذاران است؛ در حالی که برخی تفاوت‌های این دو به نوعی نشان‌دهنده‌ی برتری اتریوم به بیت کوین است. در ادامه به سایر تفاوت‌های این دو ارز اشاره می‌کنیم:

  • سرعت انجام تراکنش‌ها، قابلیت انتقال اطلاعات و پذیرش سازمان‌ها در اتریوم بیشتر از بیت کوین است.
  • ماینرها در هر 10 دقیقه حدوداً 12 بیت کوین و در هر 15 ثانیه 3 اتریوم تولید می‌کنند. یعنی هر 1 دقیقه 12 اتریوم ایجاد می‌شود.
  • بیت کوین تنها 21 میلون واحد و محدود است اما اتریوم نامحدود می‌باشد. استخراج و تولید اتریوم تحت نظارت و کنترل بوده تا منجر به تورم نشود.
  • بیت کوین تنها یک ارز دیجیتال و وسیله‌ی پرداخت است. اتریوم علاوه بر قابلیت‌های ارز دیجیتال ، قابلیت نصب برنامه نیز دارد. در واقع هدف غایی بیت کوین تبدیل شدن به پول جهانی بود اما اتریوم با هدف ایجاد قراردادهای هوشمند و برنامه‌های کاربردی ایجاد شد. در واقع اتریوم به اندازه یک ارز دیجیتال و هم فراتر از آن کاربرد دارد.

بیت کوین یا اتریوم؟ (نظر نویسنده)

این دو ارز دیجیتال دو پروژه با اهداف متفاوت هستند. اتریوم با هدف استفاده از بلاک‌چین برای تسهیل امور زندگی روزمره ایجاد شده است. بارزترین کارایی اتریوم ، کارکرد آن به عنوان یک قرارداد هوشمند می‌باشد. قرارداد هوشمند، قراردادی دو طرفه، بی هیچ واسطه و شخص سومی است. در مقابل، بیت کوین از تکنولوژی بلاک‌چین با هدف حذف سیستم بانکی و شیوه‌های پرداخت آنلاین، استفاده می‌کند. در حقیقت اتریوم با فرایند بلاک‌چین سعی بر حذف واسطه‌ها در سراسر زندگی روزمره‌ی ما را دارد؛ اما بیت کوین از این تکنولوژی برای حذف واسطه‌های مالی مثل بانک‌ها استفاده می‌کند.

شاید مقایسه بیت کوین و اتریوم به طور کل صحیح نباشد! درواقع بیت کوین و اتریوم رقیب یکدیگر نیستند بلکه دو ارز دیجیتال با اهداف و کاربردهای متفاوت بوده و حتی می‌توانند مکمل یکدیگر باشند.

ویژگی‌های ارز دیجیتال اتریوم چیست ؟

  1. اتریوم یک بلاک چین منبع‌باز و غیرمتمرکز است.
  2. این بلاک چین دارای ارز بومی به نام اتر است.
  3. این پلتفرم به عملکرد قرارداد هوشمند مجهز است.
  4. بلاک چین اتریوم از الگوریتم Proof of Work استفاده می‌کند.
  5. این بلاک چین بیشتر از یک ارز بوده و از برنامه‌ها و قراردادهای هوشمند بسیاری پشتیبانی می‌کند.
  6. اتریوم دارای ماشین مجازی اتریوم یا همان Ethereum Virtual Machine است.
  7. به افراد این امکان را می‌دهد تا برنامه‌های تلفیقی به نام برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) ایجاد کنند.
  8. به کاربران امکان تصمیم‌گیری‌های دموکراتیک را می‌دهد.

ویژگی های بیت کوین به عنوان رغیب اتریوم چیست ؟

۱. مرکزی ندارد

شبکه بیت کوین توسط یک بانک مرکزی کنترل نمی‌شود. هر رایانه‌ای که بیت کوین را استخراج و تراکنش‌ها را تایید می‌کند بخشی از شبکه است. بنابراین هیچ دستگاه دولتی نمی‌تواند با اتخاذ سیاست‌های پولی سبب ایجاد بحران مالی شود یا اینکه بیت کوین‌های افراد را ضبط کند. درست مانند اتفاقی که توسط بانک مرکزی قبرس در سال ۲۰۱۳ صورت گرفت. در ضمن اگر بخشی از شبکه به هر دلیلی خاموش شود، بیت کوین همچنان به کار خود ادامه می‌‌دهد.

۲. راه‌اندازی آن ساده است

برای افتتاح حساب در بانک‌های معمولی بایستی گرفتار بروکراسی اداری شوید تا بتوانید یک حساب تجاری داشته باشید. با این حال راه‌اندازی حساب بیت کوین خیلی سریع است و نیازی به پرداخت هزینه‌ای هم ندارد.

۳. حریم خصوصی در آن رعایت می‌شود

شما می‌توانید در این شبکه چندین حساب کاربری داشته باشید که به هیچ نام و نشانی مرتبط نیستند. با این حال  این ارز کاملاً شفاف عمل می‌کند.

۴. بیت کوین شفاف عمل می‌کند

ارز دیجیتالی جزئیات هر تراکنشی که در شبکه انجام شده را در یک دفتر کل به نام بلاک چین ذخیره می‌کند.

اگر شما از یک آدرس عمومی این ارز استفاده کرده باشید هر کسی می‌تواند بگوید چقدر بیت کوین در آن آدرس وجود دارد اما نمی‌دانند که آن آدرس متعلق به چه کسی است.

۵. هزینه انتقال ناچیز است

شاید بانک‌ها برای انتقال پول در سطح بین‌المللی از شما ۱۰ پوند طلب کنند اما این ارز دیجیتالی این‌طور نیست.

۶. بسیار سریع است

به محض اینکه شبکه، پرداخت را تایید کند قادر خواهید بود در عرض چند دقیقه پول را به هر جایی که می‌خواهید، بفرستید.

۷. قابل بازگشت نیست

وقتی برای کسی پول می‌فرستید، هیچ راهی برای بازگشت آن وجود ندارد مگر اینکه دریافت‌کننده، آن را به شما بازگرداند.

مزایا و معایب ارز دیجیتال اتریوم چیست ؟

همان‌طور که مشاهده شد، بلاک چین اتریوم یک پلتفرم کارآمد و منحصربه‌فرد در صنعت ارزهای دیجیتال است. با این ‌حال پلتفرم‌های رمزنگاری‌شده بسیاری در حال فعالیت هستند که هرکدام مزایا و معایبی دارند. از همین رو در این قسمت به بررسی مزایا و معایب Ethereum می‌پردازیم:

مزایا

  1. تاکنون موفق به جذب بیزینس‌های بسیاری شده است.
  2. تراکنش‌های شبکه با سرعت بالایی انجام می‌شوند.
  3. در مقایسه با بسیاری از ارزها امنیت بالایی را ارائه می‌دهد.
  4. استخراج اتریوم از بیت کوین آسان‌تر است.
  5. سرعت توسعه این بلاک چین بسیار بالاست.
  6. این شبکه سرعت بالایی داشته و تاکنون ازکارافتادگی شبکه نداشته است.
  7. این بلاک چین از نظر عملکردی بسیار قوی است.
  8. اتریوم جامعه بسیار قوی و محکمی دارد.
  9. به معنای واقعی کلمه غیرمتمرکز است.
  10. در این بلاک چین به حریم شخصی کاربران احترام گذاشته می‌شود.

معایب

  1. اتریوم در زمینه مقیاس‌پذیری با مشکلاتی همراه است.
  2. از زبان برنامه‌نویسی پیچیده‌ای استفاده می‌کند.
  3. بالابودن کارمزد تراکنش‌ها سبب دفع بسیاری از توسعه‌دهندگان شده است.
  4. مانند سایر ارزهای دیجیتال سرمایه‌گذاری در این ارز نیز با ریسک همراه است.
  5. تعداد بالای تراکنش‌ها در برخی مواقع سرعت تراکنش‌ها را کاهش می‌دهد.
  6. تراکنش‌ها رایگان نبوده و نیازمند پرداخت کارمزد گس است.

ارز دیجیتال اتریوم چگونه کار می کند؟

اتریوم در اصل یک پایگاه داده (دیتابیس) عمومی است که سوابق تراکنش‌های دیجیتال را به‌ شکل دائمی نگهداری می‌کند. این پایگاه داده به هیچ قدرت مرکزی برای حفظ و نگهداری نیاز ندارد، زیرا به‌عنوان یک سیستم تبادلی «بدون نیاز به اعتماد» عمل می‌کند. چارچوبی که در آن افراد می‌توانند تراکنش‌های همتا به همتا را انجام دهند، بدون اینکه نیاز باشد به یکدیگر یا حتی به یک طرف سوم اعتماد کنند.

اگر گیج شده‌اید نگران نباشید. هدف ما توضیح چگونگی عملکرد اتریوم در سطح فنی است، بدون اینکه درباره ریاضیات پیچیده آن و فرمول‌هایی که به نظر ترسناک می‌رسند صحبت کنیم. اگر برنامه‌نویس هم نباشید، می‌توانید تا انتهای مطلب حداقل درک بهتری از این فناوری به دست آورید. اگر بخش فنی آن دشوار است، مشکلی نیست؛ زیرا قرار نیست تمام جزئیات آن را درک کنید. کافی است روی کلیات آن تمرکز کنید.

بلاکچین چیست ؟

بنا به‌ تعریف فنی، بلاک چین یک «ماشین یکتای تبادلی ایمن‌شده با فنون رمزنگاری و دارای حالت اشتراکی» است. خیلی قلمبه سلمبه است نه؟ بیایید آن را ریز به ریز بررسی کنیم:

  • ایمن‌شده با فنون رمزنگاری، یعنی ایجاد یک ارز دیجیتال که با الگوریتم‌های پیچیده ریاضی ایمن شده است؛ به‌طوری‌که به راحتی قابل رمزگشایی نیست. می‌توان گفت تقریبا چیزی شبیه فایروال است. این الگوریتم‌ها تا حد زیادی تقلب در سیستم از جمله ایجاد تراکنش‌های جعلی، پاک‌کردن تراکنش‌ها و نظایر آنها را ناممکن می‌سازند.
  • ماشین یکتای تبادلی، یعنی نوعی ماشین استاندارد منحصربه‌فرد که مسئول همه تراکنش‌های ایجادشده در سیستم است. به عبارت دیگر، این یک حقیقت جهانی یکتاست که هر کسی آن را باور دارد.
  • دارای حالت اشتراکی، یعنی هر حالتی که در این ماشین ذخیره می‌شود برای همه افراد باز است و با همه آنها به اشتراک گذاشته می‌شود.

اتریوم چنین بلاک چینی را اجرا می‌کند.

در طراحی اتریوم نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال از فناوری بلاک چین استفاده شده است. برای درک بهتر بلاک چین بهتر است زنجیره بلندی از بلاک‌هایی را که به یکدیگر متصل هستند تصور کنید. اطلاعات مربوط به هریک از این بلاک‌ها برای تمام اعضای موجود در این شبکه بلاک چینی در دسترس است و امکان تغییر و حذف آن‌ها توسط هیچ‌یک از اعضا وجود ندارد.

به‌منظور پردازش تراکنش‌های انجام‌شده در شبکه و تولید کوین‌های جدید اتر یا اجرای قراردادهای هوشمند برای dApps Ethereum، بلاک‌های جدید به بلاک چین بسیار طولانی اتریوم اضافه می‌شوند. امنیت این شبکه از ماهیت غیرمتمرکز فناوری بلاک چین تأمین شده و حفظ شبکه بلاک چین اتریوم توسط شبکه گسترده‌ای از کامپیوترها در سراسر جهان انجام شده و اعمال هرگونه تغییر در آن نیازمند رأی و توافق اکثریت است؛ درنتیجه می‌توان گفت دست‌کاری موفقیت‌آمیز این شبکه تنها در صورتی امکان‌پذیر است که فرد یا گروه بزرگی از شرکت‌کنندگان شبکه بتوانند قدرت محاسباتی پلتفرم را به دست آورند که این امر تقریباً غیرممکن و دور از ذهن است. پلتفرم اتریوم این امکان را دارد تا علاوه بر اتر و رمز ارزهای دیگر، از برنامه‌های کاربردی بسیار بیشتری پشتیبانی کند. کاربران می‌توانند در بستر این پلتفرم، طیف وسیعی از برنامه‌ها را ایجاد، منتشر و کسب درآمد کنند. همچنین می‌توانند از اتر یا سایر ارزهای دیجیتال به‌عنوان یک روش پرداخت استفاده کنند.

تصور کنید دو نفر با تلفن‌‌های هوشمند خود به یکدیگر پیام می‌فرستند.

احتمالا این دو فرد از نرم افزارهایی مانند واتس‌اپ، فیس‌بوک یا اسکایپ برای پیام‌رسانی استفاده می‌کنند که توسط غول‌های فناوری اجرا می‌شوند. وقتی پیام ارسال می‌شود، به بیان ساده این پیام ابتدا از سرور شرکت‌ها می‌گذرد و سپس به دست گیرنده می‌رسد.

از آنجایی که شرکت‌های بزرگ پیام‌رسان کنترل نرم افزار خود را در دست دارند، قادر به کنترل و دسترسی به تمام پیام‌های ارسال شده خواهند بود. آن‌ها همچنین به اطلاعات شخصی شما یا تصاویر و ویدئوهایی که در پیام‌های خود ارسال می‌کنید، دسترسی دارند. با این حجم از اطلاعات هر کاری می‌توان انجام داد.

سرورهای شرکت ممکن است هک شود یا به سادگی اطلاعات کاربری را به فروش برساند، چیزی که در رسوایی بزرگ فیس‌بوک شاهدش بودیم.

حالا فرض کنید به جای سرورهای متمرکز، این دو نفر از پیام‌رسانی روی شبکه غیرمتمرکز اتریوم استفاده کنند.

سیستم اتریوم توسط یک یا چند شرکت خاص کنترل نمی‌شود بلکه این کار توسط شبکه‌ای از تمام کامپیوترهای موجود در شبکه صورت می‌گیرد.

وقتی فردی دکمه ارسال را می‌زند، این پیام به بیان ساده بین شبکه اتریوم به گردش می‌افتد و در نهایت به گیرنده می‌رسد. قسمت جالب اینجاست که پیام شما رمزنگاری شده است و هیچ‌کس جز گیرنده قادر به خواندن آن نخواهد بود.

در پشت صحنه همه چیز با شبکه‌های متمرکز متفاوت است اما می‌توان برنامه‌هایی طراحی کرد که کاربران اصلا متوجه تفاوت متمرکز یا غیرمتمرکز بودن نشوند و بدون هیچ دانش فنی بتوانند از حریم خصوصی کامل بهره‌مند شوند. البته هنوز از نظر سرعت و کارآمدی برنامه‌های متمرکز بسیار قدرتمندتر هستند. فراموش نکنیم که اتریوم هنوز راه زیادی در پیش دارد.

قرار داد های هوشمند

برنامه‌های غیرمتمرکز به صورت خودکار کار می‌کنند. بدون وابستگی به هیچ واسطه‌ای. علت این موضوع استفاده از قراردادهای هوشمند است.

قراردادهای هوشمند برنامه‌هایی هستند که برای انجام خودکار یک سری از دستورالعمل‌ها تنظیم می‌شوند.

توضیح اتریوم چیست ؟و نحوه کار آن به زبان ساده

قراردادهای هوشمند را می‌توانید مانند دستگاه‌های خرید نوشابه و تنقلات در نظر بگیرید که برای فروش خودکار محصولات متنوع طراحی شده‌اند. مثال:

  • قیمت هر نوشابه ۲۰۰۰ تومان
  • اگر خریدار ۲۰۰۰ تومان پرداخت کرد: ۱ نوشابه تحویل شود
  • اگر خریدار کمتر از ۲۰۰۰ تومان پرداخت کرد: نمایش یک پیغام خطا
  • اگر خریدار پرداخت کرد و نوشابه موجود نبود: برگشت پول

مهمترین ویژگی‌ قراردادهای هوشمند این است که به لطف بلاک چین، پس از پیاده‌سازی و اجرا قابل تغییر یا توقف نخواهند بود. قرارداد هوشمند با توجه به شرایطی که برایش تعیین شده است، مفاد قرارداد را به طور خودکار اجرا می‌کند.

مثال دیگر:

فرض کنید برنامه‌نویسی قصد دارد قرارداد هوشمندی تنظیم کند که پس از مرگش و در صورت تایید پزشکی، تمام داراییهایش به صورت خودکار به خیریه تعلق بگیرد. او می‌تواند قرارداد هوشمند خود را به عنوان مثال به سازمان ثبت احوال متصل کند که در صورت محرز شدن مرگش، قرارداد را اجرا کند. با این حال زمانی که قرارداد هوشمند به واسطه‌های بیرونی وابسته می‌شود، تمرکززدایی در آن زیر سوال می‌رود. به عنوان نمونه در مثال بالا سازمان ثبت احوال متمرکز است و می‌توان اطلاعات مربوط به فوت را تغییر داد. به این مشکل، مشکل اوراکل می‌گویند.

با این حال ذات قراردادهای هوشمند این گونه است که هیچ یکی از طرفین مجبور به اعتماد به یکدیگر نیستند. قرارداد هوشمند مانند یک قاضی عادل بین طرفین عدالت را برقرار می‌کند. البته عدالت برای قرارداد هوشمند چیزی است که نوشته شده حتی اگر از نظر اخلاقی کاملا ناعادلانه باشد.

اتر ارز دیجیتال اتریوم چیست ؟

بسیاری از برنامه‌های اتریوم و قراردادهای هوشمند نیازمند تبادلات مالی هستند. به دلیل اینکه اتریوم کاملا دیجیتال است، نیاز به یک دارایی و روش پرداخت در این شبکه حس می‌شود.

در سیستم اتریوم تمامی پرداخت‌های با استفاده از ارز دیجیتال داخلی شبکه انجام می‌شود. نام این ارز اتر است. هر زمان که نیاز به انتقال ارزش در یک قرارداد هوشمند باشد، اتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بر خلاف پول‌های رایج سنتی مثل دلار، اتر ۱۰۰ درصد دیجیتال است به همین دلیل می‌تواند مستقیما در کد قراردادهای هوشمند ذخیره شود. فقط با اتر است که قرارداد هوشمند می‌تواند به جا به جایی ارزش بپردازد.

علاوه بر قراردادهای هوشمند، ماینرها می‌توانند با کامپیوترهای قدرتمند خود به شبکه در انجام تراکنش‌ها و امنیت کمک کنند و به عنوان پاداش اتر دریافت نمایند. برای پرداخت کارمزدهای شبکه هم از اتر استفاده می‌شود. برای همین دلایل به اتر سوخت شبکه اتریوم هم می‌گویند زیرا اگر نبود، هیچ جریانی در شبکه شکل نمی‌گرفت.

کیف پول‌های پشتیبان ارز دیجیتال اتریوم

مای اتروالت (Myether Wallet)

کیف پول تخصصی اتریوم، مای اتروالت نام دارد. به این دلیل از صفت «تخصصی» استفاده کرده ایم که این والت، فقط از اتریوم و توکن های روی بستر آن پشتیبانی می‌کند. این پلتفرم بستری مناسب برای تعامل با بلاک چین Ethereum است و می‌تواند به عنوان یکی از گزینه های اصلی بهترین کیف پول اتریوم معرفی شود.

مزایا 

  • متن باز است
  • اتصال به کیف پول های سخت افزاری را ممکن می‌کند
  • امکان تعامل با شبکه اتریوم را خیلی راحت فراهم می‌کند

معایب

  • نحوه کارکردن با آن برای تازه کارها آنچنان راحت نیست
  • فقط از اتریوم و توکن های مبتنی بر آن پشتیبانی می‌کند

مای اتروالت یک وب سایت بسیار کاربردی برای تعامل با بلاک چین اتریوم است که علاوه بر معامله گران، عده زیادی از برنامه نویسان و توسعه دهندگان از آن استفاده می‌کنند. سایت مای اتروالت این امکان را فراهم کرده است که کیف پولتان را در آن ایجاد کنید و با انتقال آن به هر نرم افزاری، از آن استفاده کنید؛ شما می‌توانید پس از ایجاد والت، بدون انتقال آن در همان سایت از کیف پولتان استفاده کنید.

توجه داشته باشید که این نرم افزار، یک والت تحت وب نیست و هیچگاه کلید خصوصی شما را در فضای وب ذخیره نمی‌کند. این پلتفرم، نرم افزار موبایل برای سیستم عامل iOS و اندروید طراحی کرده است تا کاربران به راحتی از امکانات آن استفاده کنند.

متامسک (Metamask)

اگر به دنبال یک کیف پول که به صورت افزونه بر روی اینترنت نصب شود هستید، متامسک می‌تواند یک گزینه مناسب باشد. از ویژگی های این کیف پول می‌توان به امکان تعامل با Dapp ها و قراردادهای هوشمند اشاره کرد که این ویژگی، از متامسک، چیزی بیشتر از یک کیف پول اتریوم ساخته است. در سایت ارزتودی، نحوه کار با کیف پول متامسک را به صورت کامل توضیح داده ایم.

علاوه بر کامپیوترهای شخصی، امکان استفاده از متامسک برای گوشی های تلفن همراه نیز وجود دارد. اگر با پروژه های بلاک چین اتریوم (مثل بازی هایی که مبتنی بر شبکه اتریوم هستند) سروکار دارید، متامسک به کمک شما خواهد آمد.

مزایا

  • متن باز است
  • امکان تعامل برنامه های مبتنی بر اتریوم در این کیف پول وجود دارد
  • کارکردن با آن آسان است

معایب 

  • امکان پشتیبانی از توکن هایی جز شبکه اتریوم و سایر کوین ها را ندارد

ضعف کیف پول متامسک این است که فقط از توکن های شبکه اتریوم پشتیبانی می‌کند. بنابراین به عنوان کیف پول اتریوم گزینه خوبی است؛ اما برای ذخیره کردن کوین دیگر یا توکنی از شبکه‌ ای غیر از شبکه اتریوم باید از والت دیگری استفاده کنید.

تراست والت (Trust Wallet)

یکی از بهترین کیف پول های موجود برای سیستم عامل اندروید و iOS تراست والت است. این کیف پول که متعلق به کمپانی بایننس است، از هزاران توکن و کوین پشتیبانی می‌کند. فضای کاربری آن طوری طراحی شده است که کاربر پسند باشد. تراست والت به خوبی از توکن های غیر مثلی (NFT) پشتیبانی می‌کند.

کمپانی سازنده این کیف پول، یعنی بایننس، کاربران ایرانی را تحریم کرده است. برای بسیاری از ایرانیان سوال است که این اتفاق می‌تواند برای دارنده تراست والت خطرساز باشد یا خیر؟ در جواب باید گفت؛ خوشبختانه کلید خصوصی این کیف پول در هیچ سروری ذخیره نمی‌شود و فقط در تلفن همراه ذخیره می‌شود و هیچ شخص دیگری به آن دسترسی ندارد، بنابراین؛ به عنوان یک کاربر نباید نگران تحریم ها باشید. تراست والت را می‌شود یکی از گزینه های جدی برای انتخاب به عنوان بهترین کیف پول اتریوم معرفی کرد.

مزایا

  • رابط کاربری آسان و کاربر پسندی دارد
  • تنوع کوین و توکن در این کیف پول زیاد است
  • انواع توکن در شبکه اتریوم را پوشش می‌دهد
  • از هزاران ارز دیجیتال مختلف پشتیبانی می‌کند.

معایب

  • نسخه دسکتاپ آن در دسترس نیست و فقط برای تلفن همراه هوشمند طراحی شده است
  • کاملا متن باز نیست

اکسودوس (Exodus wallet)

اولین ویژگی که در مورد اکسودوس به چشم می خورد، طراحی زیبا آن است. این کیف پول، یکی از زیباترین فضاهای کاربری را دارد که می‌تواند برای کاربر جذاب باشد. برخلاف تراست والت، این نرم افزار بر روی ویندوز، اندروید و iOS قابل اجرا است.

اکسودوس مانند بسیاری دیگر، دسترسی افراد به این کیف پول را با آی پی ایران قطع کرده است؛ اما این موضوع جای نگرانی ندارد،‌چرا که کلید خصوصی به صورت مستقیم روی دستگاه ذخیره می‌شود که با این اتفاق هیچ نگرانی بابت بلوکه شدن سرمایه وجود نخواهد داشت.

مزایا

  • طیف گسترده‌ای از رمز ارزها را پوشش می‌دهد
  • فضای ساده‌ای دارد که برای استفاده تازه کارها نیز مناسب است

معایب

  • اکسودوس آی پی ایران را مسدود کرده است (باید آی پی خود را تغییر دهید)
  • متن باز نیست
  • برای برخی از توکن های اتریوم، گزارش مشکل شده است

انجین (Enjin Wallet)

چندی پیش خبری مبنی بر همکاری انجین با کمپانی سامسونگ منتشر شد؛‌ به نظر می‌رسد که به زودی باید منتظر گوشی های گلکسی مجهز به کیف پول انجین باشیم. این کیف پول یکی از جدی ترین گزینه ها برای بهترین کیف پول اتریوم است.

انجین والت، رابط کاربری ساده‌ای دارد که کاربران مبتدی، بدون داشتن دانش فنی بالا، می‌توانند از آن استفاده کنند. علاوه بر اتریوم، صدها کوین و توکن دیگر را می‌تواند در انجین ذخیره کنید.

مزایا

  • از صدها ارز دیجیتال پشتیبانی می‌کند
  • رابط کاربری ساده‌ای دارد

معایب

  • متن باز نیست
  • نسخه دسکتاپ ندارد

اتمیک والت (Atomic Wallet)

یکی از کامل ترین و محبوب ترین کیف پول ها برای ذخیره ارز دیجیتال، اتمیک والت است. این کیف پول، در چند سال اخیر جزو برترین ها محسوب می‌شود که متفاوت ترین ویژگی آن، امکان تبدیل ارزهای دیجیتال از داخل کیف پول است. در اتمیک والت با داشتن کلید خصوصی، این امکان برای کاربر وجود دارد که کنترل دارایی فقط در دست خود او باشد. این نرم افزار با قابلیت نصب بر روی ویندوز، اندروید و iOS یکی از بهترین کیف پول ها برای اتریوم و شبکه آن است.

پشتیبانی از بیش از ۳۰۰ ارز دیجیتال، این امکان را به شما می‌دهد که با نصب یک کیف پول بتوانید ارزهای متنوعی را خریداری و ذخیره کنید. کار با اتمیک والت بسیار آسان است و کاربران مبتدی نیز می‌توانند از آن به راحتی استفاده کنند.

مزایا

  • امکان تبادل ارزهای دیجیتال در این کیف پول فراهم شده است
  • رابط کاربری آسانی دارد
  • تنوع کوین و توکن آن زیاد است

معایب

  • اتمیک والت متن باز نیست

کیف پول سخت‌افزاری ترزور (Trezor)

کمپانی ترزور که دفتر مرکزی آن در کشور چک قرار دارد، توانست به عنوان اولین تولید کننده کیف پول سخت افزاری بیت کوین، خودش را مطرح کند؛ اما در ۴ سال اخیر، شرکت لجر با عملکرد بهتر توانسته است فروش بهتری در بازار داشته باشد.

مهم ترین ویژگی یک والت سخت افزاری، امنیت بالا است که ترزور توانسته است از این حیث موفق عمل کند. دو محصول ترزور وان و ترزور تی، نسبت به سایر محصولات این کمپانی محبوبیت بیشتری دارند. از تفاوت این دو مدل نسبت به هم می‌شود گفت که در مدل تی، برخی از معایب مدل وان بهبود پیدا کرده است و این کیف پول، برخلاف مدل وان، از ارزهایی همچون ریپل نیز پشتیبانی می‌کند. به صورت کلی قیمت محصولات لجر از ترزور مقداری بیشتر است.

مزایا

  • امنیت فوق العاده بالا
  • تیم پشتیبانی قوی
  • پشتیبانی از هزاران ارز دیجیتال

معایب

  • برای استفاده روزمره (چند بار در یک روز)، راحت نیست
  • افزایش قیمت مدل تی نسبت به مدل وان، منطقی نیست

مای‌ سلیوم (Mycelium wallet)

یکی از کیف پول های قدیمی که در فهرست بهترین کیف پول اتریوم جای دارد، مای سلیوم والت است که کاربران اندروید و iOS می‌توانند با نصب این کیف پول در گوشی هوشمندشان از آن استفاده کنند. یکی از مهم ترین دغدغه های کاربران تامین امنیت است که ما سلیوم در این مورد راهکارهای جدید اعمال کرده که خیال سرمایه گذاران را راحت کرده است. یکی دیگر از ویژگی های خوب این نرم افزار، راحتی در اتصال به کیف پول های سخت افزاری است.

یکی از مهم ترین نقاط ضعف این نرم افزار، پیچیدگی طراحی آن است که می‌تواند برای کاربران تازه کار کمی گیج کننده باشد. متاسفانه هنوز نرم افزاری برای نسخه ویندوز طراحی نشده است؛ باید منتظر بمانیم و ببینیم که واکنش مای سلیوم به این مشکل چیست.

مزایا

  • مای سلیوم تقریبا متن باز است.
  • امنیت بالا یکی از مهم ترین ویژگی های این کیف پول است.

معایب

  • نسخه ویندوز آن وجود ندارد.
  • در ابتدا، کار با این نرم افزار برای مبتدیان ممکن است کمی پیچیده باشد.

بلاک چین (Blockchain.com)

این کیف پول، یکی از بهترین وبسایت های ذخیره بیت کوین است که از سال ۲۰۱۸ به بعد،‌ از اتریوم نیز پشتیبانی می‌کند. متفاوت ترین ویژگی این نرم افزار این است که از هر دستگاه،‌ فقط با یک مرورگر می‌توانید به صفحه خود متصل شوید؛ البته راه های امنیتی دیگری نیز در این کیف پول در نظر گرفته شده است.

یکی از نکات جالب در مورد بلاک چین دات کام این است که با وجود ذخیره سازی کلید خصوصی روی سرور، کنترل دارایی ها، فقط در دست شخصِ کاربر است! راز این اتفاق در رمزگذاری کلید خصوصی است که فقط کاربر دسترسی به آن را دارد. متاسفانه وبسایت بلاک چین دات کام، فضایی برای مدیریت توکن های (ERC-20) طراحی نکرده است که همین موضوع باعث شده است Blockchain.com برای استفاده از این توکن ها مناسب نباشد.

مزایا

  • امنیت بالا

معایب

  • برای ذخیره سازی توکن های بستر بلاک چین اتریوم پیشنهاد نمی‌شود

کیف پول سخت‌افزاری لجر (Ledger)

برای آن دسته از کاربرانی که حجم دارایی بالایی دارند و امنیت، اولین اولویت آن ها است؛ توصیه می‌شود که از کیف پول های سخت افزاری استفاده کنند. والت سخت افزاری، ابزاری است که کلید خصوصی سرمایه دیجیتال را در فضای فیزیکی و با امنیت بالا ذخیره می‌کند.

احتمال هک شدن در کیف پول سخت افزاری یا سرقت دارایی ها تقریبا غیر ممکن و نزدیک به صفر است! شرکت فرانسوی لجر، بزرگترین تولیدکننده کیف پول های سخت افزاری است که نسبت به سایر رقبا، کیفیت بهتری را ارائه می‌کند. شما می‌توانید از سایت های زیادی از ایران، این والت را تهیه کنید. مدل های نانو اِس و نانو ایکس، دو مدل از بهترین های کمپانی لجر هستند. یکی از مزیت های مهم لجر، امکان پشتیبانی از بسیاری از توکن ها در شبکه های مختلف است. والت های لجر را می‌توان در کنار سایر رقبای مطرح، به عنوان گزینه سخت افزاری برای بهترین کیف پول اتریوم در نظر گرفت.

مزایا

  • امنیت فوق العاده بالا
  • تیم پشتیبانی قوی
  • پشتیبانی از هزاران ارز دیجیتال

معایب

  • برای استفاده روزمره (چند بار در یک روز)، راحت نیست
جمع بندی

مهمترین معیاری که برای انتخاب بهترین کیف پول اتریوم بهتر است در نظر بگیرید، امنیت آن است. فراموش نکنید که حتی با داشتن امن ترین والت ها، مدیریت شما در نگهداری از کلید خصوصی، بسیار تعیین کننده است.

سوالات متداول

کیف پول سرد اتریوم چیست؟

کیف پول سرد به سخت افزاری می‌گویند که اطلاعات را به صورت کاملا آفلاین نگهداری می‌کند.

منظور از کیف پول اختصاصی اتریوم چیست؟

به والتی که فقط از یک شبکه پشتیبانی کند و به اصطلاح؛ مولتی ولت نباشد، کیف پول اختصاصی می‌گویند. به والتی که فقط از شبکه اتریوم پشتیبانی کند، کیف پول اختصاصی اتریوم می‌گویند.

در چه صرافی هایی می توان اتریوم را معامله کرد ؟

اتریوم از نظر مارکت کپ رتبه دوم را دارد و به ملکه ارز های دیجیتال معروف است . بنابراین تقریبا در همه صرافی ها این رمز ارز معامله می شود . فقط باید در این زمینه به کارمزد ها  و امینیت و قابل اعتماد بودن صرافی ها توجه کنید . لیست کاملی از صرافی هایی که اتریوم را معامله می کنند در کوین مارکت کپ موجود است . همجنین میتوانید قیمت اتریوم را به صورت لحظه ای دریافت کنید .

استخراج ارز دیجیتال اتریوم چیست ؟

همانطور که گفته شد برای این که نودهای شبکه، اطلاعات یکسانی را در شبکه ذخیره کنند، از الگوریتم‌های اجماع استفاده می‌شود. الگوریتم‌های اجماع این امکان را فراهم می‌کنند که کاربران با صرف انرژی و هزینه صداقت خود را برای تایید و ثبت تراکنش‌های صحیح نشان دهند. استخراج یا ماینینگ به فرآیند ایجاد بلاک تراکنش‌ها و اضافه کردن آن به بلاک چین گفته می‌شود. این کار توسط نودهای شبکه انجام می‌شود که به آن‌ها «ماینر» (Miner) نیز گفته می‌شود. فعالیت ماینرها به ما این اطمینان را می‌دهد که همه کاربران در مورد ترتیب تراکنش‌های ذخیره شده در بلاک چین توافق دارند.

فرآیند استخراج هزینه‌بر است. هزینه‌های مربوط به تامین و نگهداری از سخت‌افزارهای محاسباتی، هزینه برق استفاده از سخت‌افزارها، کارمزهای استخرهای استخراج و سایر هزینه‌های فراهم آوردن شرایط استخراج همگی از جانب ماینرها پرداخت می‌شود. بنابراین، برای این‌که فعالیت در استخراج این رمزارز منطقی باشد باید برای استخراج ارز به آن‌ها پاداش پرداخت شود. این پاداش از محل توکن‌های جدید استخراج شده و کارمزد تراکنش‌های ثبت شده در هر بلاک پرداخت می‌شود. در شبکه اتریوم به ازای ماین هر بلاک، 3 توکن اتریوم به علاوه کارمزدهای شبکه پرداخت می‌شود.

استخراج ارز دیجیتال اتریوم چیست ؟

استخر استخراج اتریوم چیست ؟

با جلب شدن توجه عمومی به استفاده از رمزارزها، تعداد ماینرها نیز روز به روز افزایش یافته است. علاوه بر این، سخت‌افزارهای جدید با قدرت پردازشی بالا و مصرف انرژی کمتر نیز به بازار ارائه شده است که «سختی شبکه» (Network Difficulty) استخراج را بالا برده است. با بالا رفتن سختی استخراج، استخراج برای ماینرهای خرد که با استفاده از «ریگ ماینینگ» (Mining Rig) اقدام به استخراج ارز دیجیتال می‌کنند سودده نیست.

اگرچه پیدا کردن عدد نانس در فرآیند الگوریتم اجماع اثبات کاملا شانسی است اما، هر چه توان پردازشی سیستم بیشتر باشد، قابلیت حل تعداد زیادی معادله را در واحد زمان خواهد داشت و این اتفاق منجر به بالا رفتن شانس آن‌ برای رسیدن به جواب معادله خواهد شد. در چنین شرایطی راه برای فعالیت ماینرهای خرد در شبکه بسته می‌شود و شبکه از حالت غیرمتمرکز خود خارج می‌شود.

«استخر استخراج» (Mining Pool)  برای حل این مشکل ایجاد شده است. استخر‌های استخراج سیستم‌هایی هستند که امکان اتصال توان‌پردازشی دستگاه‌های مختلف از سرتاسر دنیا را به صورت یک‌جا برای کاربران فراهم می‌کنند. کاربران با وصل کردن دستگاه‌های محاسباتی خود به استخر استخراج به صورت یک کل در فرآیند ماینینگ شرکت می‌کنند. این مساله باعث می‌شود که امکان حل تابع برای استخر فراهم شود. در نهایت پاداش استخراج دریافت شده به نسبت توان پردازشی به اشتراک گذاشته شده بین تمام اعضای استخر تقسیم می‌شود. استخرها برای فراهم آوردن این شرایط کارمزد حدودا 2 درصدی از سود کاربران دریافت می‌کنند.

ریگ استخراج اتریوم چیست ؟

در بخش استخراج اتریوم چیست گفته شد که ماینرها با استفاده از سخت‌افزارهای محاسباتی به استخراج می‌پردازند. اما چه سخت‌افزارهایی برای استخراج مناسب است. از نظر تئوری هر سخت‌افزاری که قابلیت حل معادله توابع هش را داشته باشد می‌تواند به عنوان ابزار استخراج ارز دیجیتال استفاده شود. از این جهت گوشی موبایل، کامپیوتر‌های خانگی، CPU، کارت گرافیک و هر سخت‌افزار دیگری امکان استخراج ارز دیجیتال را دارند. اما با رشد روز افزون سختی شبکه و حضور ماینرهای با توان پردازش بسیار بالا در شبکه استفاده از دستگاه‌های با قدرت پردازشی پایین نه تنها سودده نیست بلکه منجر به آسیب رسیدن به سخت‌افزارها می‌شود.

استخراج اتریوم با استفاده از کامپیوتر خانگی، گوشی‌های موبایل و CPU امکان پذیر نیست اما با استفاده از کارت گرافیک می‌توان به استخراج اتریوم پرداخت. ریگ استخراج بسته‌ای شبیه به کیس کامپیوتر است که در آن چندین کارت گرافیک به هم وصل شده‌اند تا بتوانند به صورت یکجا در فرآیند استخراج اتریوم استفاده شوند.

اگرچه امروزه دستگاه‌های محاسباتی قوی‌تری مانند دستگاه‌های ماینر ای‌سیک برای استخراج اتریوم قابل استفاده هستند اما تیم مدیریتی پروژه به دنبال محدود کردن آن‌ها هستند تا هم‌چنان بخش زیادی از استخراج به وسیله ریگ‌های ماینینگ صورت بگیرد. استفاده از سخت‌افزارهای قوی و گران قیمت سیستم را به سمت متمرکز شدن هدایت می‌کند. در ادامه، مجموعه مقالات مرتبط با استخراج ارزهای دیجیتال آمده است که مطالعه آن‌ها می‌تواند در درک این فرآیند به شما کمک کند.

آیا اتریوم هاوینگ دارد؟

فرآیند «هاوینگ» (Halving) به معنی نصف شدن پاداش استخراج شبکه پس از  یک مدت زمان خاص است. این فرآیند، یکی از اصلی‌ترین محرک‌های اقتصادی بیت کوین است. تعداد کل توکن‌های بیت کوینی که می‌تواند ایجاد شود 21 میلیون است. پاداش استخراج هر بلاک در روزهای اولیه بیت کوین برابر با 50 عدد بود که این مقدار هر 4 سال یکبار نصف می‌شود. در حال حاضر این مقدار برابر با 6/25 بیت کوین است. کاهش تعداد توکن‌های جدید تولید شده در شبکه، باعث کاهش عرضه و افزایش قیمت توکن‌های شبکه می شود.

این قضیه در اتریوم به کل متفاوت است. تعداد توکن‌های قابل تولید در شبکه اتریوم نامحدود است و چیزی به نام هاوینگ که به صورت رسمی در داخل شبکه مشخص باشد وجود ندارد. پاداش استخراج هر بلاک در شبکه اتریوم در ابتدای کار شبکه 5 اتریوم بود که در سال 2017 و با آپدیت شبکه به مقدار 3 اتریوم رسید. این مقدار شاید در نگاه اول نسبت به پاداش استخراج بیت کوین کم به نظر برسد اما باید به این نکته توجه شود که هر بلاک اتریوم بین 12 تا 14 ثانیه طول می‌کشد در حالی که این زمان برای بیت کوین در حدود ده دقیقه است.

هاوینگ اتریوم چیست؟

اتریوم کلاسیک چیست ؟

یکی از کاربردهای قرارداد‌های هوشمند اتریوم، ایجاد «سازما‌ن‌های خودگردان غیرمتمرکز» (Decentralized Autonomous Organization | DAO) است. در سال 2016 یک استارتاپ آلمانی به نام «Slock.it» در این بستر ایجاد شد که هدف آن ایجاد یک صندوق سرمایه‌گذاری بود که توسعه ایده‌ها و انتخاب از میان آن‌ها توسط رای‌دهی انجام می‌شد.

این پروژه در یک ماه توانست 150 میلیون دلار جذب سرمایه داشته باشد که به دلیل وجود اشتباهاتی در کد‌های برنامه، 50 میلیون دلار از آن هک شد. این مساله باعث ریزش چهل درصدی قیمت اتر در آن دوره از 20 دلار به 12 دلار شد. طرز کار دائو به این صورت بود که هکر نمی‌توانست تا چند هفته مبلغ مورد نظر را برداشت کند به همین دلیل بحث‌های زیادی مبنی بر فورک کردن شبکه در آن زمان شکل گرفت.

با توجه به این‌که مبلغ زیادی از سرمایه بنیان‌گذاران اتریوم هک شده بود، آن‌ها نیز به شدت دنبال فورک اتریوم از یک بلاک قبل از هک بودند. کاربران دیگری نیز بودند که با این کار مخالف بودند چراکه انجام این‌کار را برخلاف ماهیت بلاک چین تعریف می‌کردند. این دو دسته شدن باعث شد که هاردفورک اتریوم صورت بگیرد و اتریوم اصلی با نام «اتریوم کلاسیک» (Ethereum Classic | ETC) شناخته شود و هاردفورک جدید نام اصلی شبکه یعنی اتریوم را داشته باشد. این برخلاف هاردفورک‌های بیت کوین است چراکه در آن‌ها شبکه‌های فورک شده اسم جدید به خود می‌گیرند.

اتریوم 2 چیست ؟

اگر شما هم در بازار ارزهای دیجیتال فعال هستید حتما در مورد پروژه‌های مختلفی که با لقب «اتریوم کیلر» یا «از بین‌برنده اتریوم» شناخته می‌شوند، مطالبی شنیده‌اید. بیشتر این پروژه‌ها ادعا می‌کنند که ویژگی‌هایی دارند که باعث برتری آن‌ها نسبت به اتریوم می‌شود. اگرچه بیشتر این ادعاها واهی است و بلاک چین‌های مذکور قابلیت‌های مشابه اتریوم را ندارند  اما در برخی مواقع این ادعاها درست است. بیشتر این پروژه‌ها بر روی مقیاس‌پذیر نبودن شبکه اتریوم و مصرف بالای انرژی آن تاکید می‌کنند.

اتریوم با الگوریتم اجماع اثبات کار، انرژی زیادی برای ثبت تراکنش‌ها استفاده می‌کند و از طرفی تنها قادر به ثبت 12 تا 17 تراکنش در ثانیه است. این در حالی است که پروژه‌های جدید بیش از 1000 تراکنش در ثانیه را پشتیبانی می‌کنند.اتریوم 2 مجموعه‌ راه‌حل‌های به هم پیوسته است که هدف آن، افزایش مقیا‌س‌پذیری، امنیت و پایداری شبکه فعلی اتریوم است. با این کار اتریوم می‌تواند به عنوان یک بلاک چین پایه برای توسعه تمام «اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز» (Decentralized Apps | DApps) در نظر گرفته شود.

مراحل ایجاد اتریوم 2

در بخش مقیاس‌پذیری، اتریوم باید بتواند مقیاس‌پذیری خود را به بیش از هزار تراکنش در ثانیه برساند تا هم توانایی پاسخ‌دهی سریع به درخواست‌ها را داشته باشد و هم هزینه ایجاد و ثبت درخواست‌ها را کاهش دهد. با توجه به استفاده همه‌گیر از اتریوم به عنوان یک پلتفرم مادر، اتریوم باید امنیت خود را در برابر انواع مختلف حمله‌های سایبری تضمین کند. در کنار این دو ویژگی، اتریوم باید به فکر محیط زیست باشد و از مصرف بی‌رویه انرژی در فرآیند استخراج ارزهای دیجیتال جلوگیری کند.

فرآیند ایجاد اتریوم شامل سه مرحله اصلی «بیکن چین» (The Beacon Chain)، فرآیند «ترکیب شبکه اصلی با بیکن چین» (The Merge) و «زنجیره‌های شارد» (Shard Chains) است. اگرچه بر روی هر سه مرحله به صورت مستقل و موازی با مراحل دیگر کار می‌شود اما یک نوع وابستگی بین این مراحل وجود دارد که توسعه هر مرحله را منوط به توسعه مرحله قبلی می‌کند. در حال حاضر بیکن چین طراحی و راه‌اندازی شده است. فرآیند ترکیب شبکه اصلی اتریوم با بیکن چین قرار است در سال 2022 به اتمام برسد. در نهایت زنجیره‌های شارد در سال 2023 راه‌اندازی خواهند شد. در ادامه به بررسی جزئیات هر یک از این مراحل می‌پردازیم.

اتریوم 2 چیست ؟

بیکن چین اتریوم چیست ؟

بیکن چین، فاز صفر راه‌اندازی اتریوم 2 در نقشه راه است. این زنجیره قرار نیست تغییری در اتریوم 1 ایجاد کند. هدف از ایجاد آن هماهنگ‌کردن شبکه اتریوم در حالت استفاده از زنجیره‌های شارد است. این توسعه، الگوریتم اجماع اثبات سهام را به شبکه اتریوم اضافه می‌کند و با استفاده از آن دیگر نیازی به مصرف بالای انرژی در شبکه اتریوم نخواهد بود. می‌توان گفت بیکن چین شبکه گسترده‌ای از شاردهای شبکه و استیک‌کنندگان ارزهای دیجیتال را هدایت و هماهنگ خواهد کرد. بیکن چین قرار نیست مثل شبکه اصلی اتریوم به مدیریت حساب‌ها یا قراردادهای هوشمند اتریوم بپردازد.

الگوریتم اجماع اثبات سهام در بیکن چین اتریوم 2

الگوریتم اجماع اثبات سهام به وسیله بیکن چین به شبکه اتریوم اضافه می‌شود تا نوع جدیدی از اجماع و تامین امنیت برای شبکه را معرفی کند. علاوه بر آن با تغییر در الگوریتم اجماع، فرآیند استخراج اتریوم نیز پایان خواهد یافت و اتریوم به ارز دوست‌دار محیط زیست تبدیل خواهد شد. ماینرها نیز به جای استفاده از دستگاه‌های محاسباتی، از فرآیند استیکینگ برای تامین امنیت شبکه و کسب سود استفاده خواهند کرد.

در فرآیند استیکینگ توکن‌های شبکه قفل خواهند شد تا نرم‌افزار اعتبارسنجی فعال شود. با فعال شدن این نرم‌افزار، اعتبارسنج قادر به پردازش تراکنش‌ها و ساخت بلاک‌های جدید در زنجیره خواهد شد. هرچه کاربران بیشتری در شبکه به عنوان اعتبارسنج فعالیت کنند غیرمتمرکز بودن شبکه و امنیت شبکه افزایش خواهد یافت.

نقش بیکن چین در فرآیند اضافه شدن زنجیره‌های شارد نیز حیاتی است چراکه برای فعالیت شاردها نیاز است که از طریق فرآیند استیکینگ، امنیت شبکه تامین شود. علاوه بر این، بیکن چین مسوول تخصیص تصادفی اعتبارسنج‌ها به زنجیره‌های شارد مختلف است. این ویژگی بسیار حیاتی و مهم است چراکه تبانی و تصاحب یک شارد توسط عده‌ای از اعتبارسنج‌ها را غیرممکن می‌کند. بیکن چین ابتدا به صورت مستقل راه‌اندازی می‌شود اما در مرحله دوم قرار است با شبکه اصلی موجود ترکیب شود.

ترکیب شبکه اتریوم با بیکن چین

در نهایت، بیکن چین توسعه داده شده باید با شبکه اصلی اتریوم ترکیب شود تا سیستم اثبات سهام به طور کامل در آن راه‌اندازی شود. پس از نهایی شدن این مرحله، اثبات کار اتریوم به کل از بین خواهد رفت و اثبات سهام جای آن را خواهد گرفت. این مرحله قرار است قبل از ایجاد زنجیره‌های شارد انجام شود. هنگامی که شرایط مهیا باشد، شبکه اصلی اتریوم به عنوان یکی از شاردها به بیکن چین اضافه می‌شود که دیگر از اثبات سهام به جای اثبات کار استفاده می‌کند.

شبکه اصلی اتریوم اجرای قراردادهای هوشمند را در سیستم اثبات سهام اضافه می‌کند. علاوه بر این، تاریخچه و وضعیت فعلی شبکه اتریوم نیز با اضافه شدن شبکه اصلی به این سیستم انتقال پیدا خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که انتقال به اتریوم 2 برای همه کاربران اتریوم امکان‌پذیر است و به سادگی انجام می‌شود.

زنجیره‌های شارد در اتریوم چیست ؟

در بخش بیکن چین اتریوم چیست گفته شد که شاردها، برای افزایش مقیاس‌پذیری و طرفیت شبکه اتریوم به آن اضافه می‌شوند. استفاده از شاردها باعث می‌شود که حجم ورودی‌های شبکه بین 64 زنجیره جدید تقسیم شود. این فرآیند باعث می‌شود که اجرای یک نود آسان‌تر از گذشته باشد چراکه نیازهای سخت‌افزاری شبکه محدود است. برنامه ریزی صورت گرفته به این شکل است که پس از اضافه شدن شبکه اصلی اتریوم به بیکن چین، زنچیره‌های شارد نیز به مرور به آن اضافه شوند.

شاردینگ، فرآیند تقسیم پایگاه داده به صورت افقی است تا از این طریق داده ورودی تقسیم شود و بار شبکه کاهش یابد. این فرآیند در علوم کامپیوتری رایج است. در اتریوم با استفاده از شاردینگ، تراکم تراکنش‌های شبکه کاهش خواهد یافت و از طرفی تعداد تراکنش‌های قابل ثبت در واحد زمان افزایش خواهد یافت. به نوعی می‌توان گفت قرار است به جای یک بلاک چین از 64 بلاک چین استفاده شود و طبیعی است که فعالیت موازی این بلاک چین‌ها می‌تواند این ویژگی‌ها را به شبکه اتریوم اضافه کند.

برای ثبت و ذخیره غیرمتمرکز اطلاعات، شاردینگ بهترین راه‌حل درون زنجیره‌ای است چراکه جایگزین آن، افزایش مقیاس‌پذیری با افزایش اندازه پایگاه داده است.. افزایش اندازه پایگاه داده باعث می‌شود که اعتبارسنج‌های کمتری به شبکه اتریوم متصل شوند چراکه برای این کار نیاز به سخت‌افزارهای قدرتمند و گران قیمت خواهد بود. با استفاده از زنجیره‌های شارد، اعتبارسنج‌ها فقط نیاز است داده‌‌های مربوط شارد خود را اجرا و ذخیره کنند و نیازی به ذخیره کل شبکه – همانطور که الان اجرا می‌شود – نیست. این مساله باعث افزایش سرعت ثبت اطلاعات در شبکه و هم‌چنین کاهش نیازهای سخت‌افزاری می‌شود.

تاثیر زنجیره‌های شارد در اتریوم 2

شاردینگ در نهایت به کاربران امکان اجرای شبکه اتریوم از گوشی یا لپ‌تاپ شخصی را خواهد داد. بنابراین، افراد بیشتری قادر به شرکت در فرآیند اعتبارسنجی خواهند شد. این مساله امنیت شبکه را افزایش می‌دهد چراکه هرچه شبکه غیرمتمرکزتر شود احتمال حمله به شبکه نیز کاهش پیدا می‌کند. با این ویژگی‌ها اجرای کلاینت‌ها به تنهایی نیز ساده می‌شود و اعتبارسنج‌ها نیاز به هیچ‌گونه خدمات واسطه‌ای نخواهند داشت. این مساله امنیت شبکه را در برابر تمرکز قدرت در استخرهای استخراج یا قدرت سازندگان دستگاه‌های استخراج افزایش می‌دهد.

زنجیره‌های شارد قرار است در دو نسخه به شبکه اتریوم اضافه شوند. در نسخه اول، این زنجیره‌ها تنها داده‌های اضافی را در اختیار شبکه قرار خواهند داد و مدیریت معاملات و قراردادهای هوشمند با آن‌‌ها نخواهد بود. اما آن‌ها با ترکیب با تکنولوژی «Rollup» منجر به بهبود باورنکردنی در مقدار تراکنش‌های قابل ثبت در واحد زمان خواهند بود. رول‌آپ‌ها تکنولوژی‌های لایه دوم اتریوم هستند که تراکنش‌ها را در خارج از زنجیره جمع می‌کنند و با استفاده از یک اثبات رمزنگاری شده به زنجیره ارسال می‌کنند. این مساله باعث کاهش داده‌های مورد نیاز برای ثبت تراکنش‌ها می‌شود. ترکیب این تکنولوژی با داده‌های اضافی تامین شده توسط زنجیره‌های شارد، تعداد تراکنش‌های قابل ثبت را به 100 هزار تراکنش در ثانیه خواهد رساند.

در نسخه دوم زنجیره‌های شارد، اجرای کد نیز به آن‌ها اضافه خواهد شد. در واقع برنامه اصلی برای زنجیره‌های شارد این است که هر کدام از آن‌ها بتوانند شبیه اتریوم اصلی عمل کنند. این مساله به آن‌ها امکان ذخیره‌سازی و اجرای قراردادهای هوشمند و بررسی حساب‌های کاربری را می‌دهد. با توجه به این‌که نسخه اول زنجیره‌های شارد مقیاس‌پذیری اتریوم را به طرز شگفت‌انگیزی بالا می‌برد هنوز بحث بر سر اجرای نسخه دوم زنجیره‌های شارد به نتیجه نرسیده و ممکن است تنها بتعدادی از زنجیره‌های شارد قابلیت اجریا کد را داشته باشند.

زنجیره‌ های شارد اتریوم 2 چیست ؟

راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری لایه دوم اتریوم چیست ؟

«مقیاس‌پذیری» (Scalability) یکی از سه عنصر اصلی بلاک چین‌ها در کنار «غیرمتمرکز بودن» و «امنیت» است. بلاک چینی کاربردی و معتبر است که بتواند تا حد زیادی هز سه عنصر را در کنار هم داشته باشد که معمولا این اتفاق به ندرت رخ می‌دهد. بسیاری از پروژه‌های رقیب اتریوم، مقیاس‌پذیری بالایی دارند اما در اکثر مواقع این قابلیت را با متمرکزتر کردن شبکه به دست آورده‌اند. در فضای کریپتو راه‌حل‌های زیادی برای مقیاس‌پذیری ارائه شده است که در مجموع می‌توان آن‌ها را به دو دسته کلی روش‌های «درون‌زنجیره‌ای» (on-chain) و روش‌های «برون‌زنجیره‌ای» (off-chain) تقسیم کرد.

در روش‌های درون زنجیره‌ای مقیاس‌پذیری شبکه با اعمال تغییر در پروتکل‌های شبکه انجام می‌شود. به عنوان مثال استفاده از زنجیره‌های شارد در اتریوم یکی از روش‌های مقیا‌س‌پذیری درون زنجیره‌ای است. مثال دیگر از راه‌حل‌های درون زنجیره‌ای کاهش اندازه هر تراکنش در شبکه بیت کوین با سافت‌فورک سگویت است. کاهش سایز تراکنش‌ها منجر به افزایش تعداد تراکنش‌های قابل ثبت در هر بلاک و افزایش مقیاس‌پذیری شبکه بیت کوین شده است.

مقیا‌س‌پذیری برون‌زنجیره‌ای به معنی ایجاد پروتکل‌های جایگزین است که بتوانند در بالای یک بلاک‌ چین ایجاد شوند. این پروتکل‌ها با نام لایه دوم شناخته می‌شوند و می‌توانند قابلیت‌های جدیدی را به شبکه اضافه کنند. پروژه‌های لایه دوم انواع مختلفی دارند که هر کدام با استفاده از تکنیک‌های منحصر به فرد خود، به دنبال افزایش مقیا‌س‌پذیری شبکه اتریوم هستند. البته روش‌های لایه دوم در شبکه‌های بلاکچینی دیگر نیز استفاده می‌شود به عنوان مثال شبکه لایتنینگ بیت کوین، یک پروژه لایه دوم است که باعث مقیاس‌پذیرتر شدن شبکه بیت کوین شده است.

بررسی چند روش اصلی مقیاس‌پذیری

از جمله روش‌های مقیاس‌پذیری بین لایه 1 و لایه 2 می‌توان به «زنجیره جانبی» (Sidechain) اشاره کرد. زنجیره جانبی یک شبکه بلاک چین است که به زنجیره اصلی لایه 1 وصل است و می‌تواند اطلاعات را بین دو زنجیره منتقل کند. زنجیره جانبی با داشتن الگوریتم اجماع متفاوت نسبت به زنجیره اصلی می‌تواند مقیاس‌پذیرتر از آن باشد و بخش زیادی از تراکنش‌های شبکه را تایید و ثبت کند.

ارز دیجیتال «پلیگون» (Polygon) یک زنجیره جانبی برای اتریوم و شبکه «لیکوئید» (Liquid) یک زنجیره جانبی برای بیت کوین است. «زنجیره‌های موازی» (Parachains) یک روش دیگر مقیاس‌پذیری برون‌زنجیره‌ای است که از زنجیره‌های موازی برای افزایش مقیاس‌پذیری استفاده می‌کند. در پروژه‌های ارز دیجیتال وب 3 «پولکادات» و «کوزاما» از این روش استفاده می‌شود.

در روش‌های بررسی شده مبنای کار اضافه کردن یک یا چند زنجیره دیگر بود. روش‌ دیگر استفاده از تکنولوژی «Rollups» است که در بخش زنجیره‌های شارد در اتریوم چیست به آن‌ها اشاره شد. در این روش‌ها بر خلاف روش‌های زنجیره جانبی و زنجیره‌های موازی، امنیت پروتکل از لایه اول گرفته می‌شود که این به معنی بالا بودن امنیت آن‌ها است.

به صورت کلی پروتکل‌های رول‌آپ به دو نوع «خوش‌بینانه» (Optimistic) و «اثبات بدون دانش» (Zero-knowledge) تقسیم می‌شوند. تفاوت اصلی این دو روش این است که رول‌آپ‌های خوش‌بینانه بر خلاف رول آپ بدون دانش قادر به اجرای قراردادهای هوشمند همان‌طور که در شبکه اصلی وجود دارد هستند اما زمان تایید نهایی اطلاعات در آن‌ها بسیاری بیشتر از روش اثبات بدون دانش است.

پروژه های لایه دوم اتریوم چیست ؟

استاندارد‌های اتریوم چیست ؟

برای اینکه امکان استفاده از قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیر متمرکز در شبکه به صورت یکپارچه وجود داشتبه باشد استانداردهای زیادی توسط جامعه اتریوم پذیرفته شده است. به طور عادی این استانداردها با عنوان «طرح بهبود اتریوم» (Ethereum Improvement Proposals | EIPs) شناخته می‌شوند و در طی فرآیند استانداردسازی در جامعه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرند. برخی از این طرح‌های بهبود که مربوط به استانداردهای سطح اپلیکیشن هستند با عنوان «درخواست اتریوم برای اظهار نظر» (Ethereum Requests for comment | ERC) شناخته می‌شوند. از جمله موضوعات این استانداردها می‌توان به تعیین فرمت استاندارد یک قرارداد هوشمند اشاره کرد.

از بین استانداردهای ERC اتریوم، دسته‌ای به ساخت توکن اختصاص دارند. این استانداردها در انتقال ارزهای دیجیتال از کیف پول به صرافی‌های ارز دیجیتال و برعکس کاربرد دارند و انتخاب استاندارد اشتباه در این فرآیند می‌تواند منجر به از بین رفتن دارایی‌های سرمایه‌گذاران شود. چهار استاندارد معروف در این حوزه وجود دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

استاندارد ERC-20 در اتریوم چیست ؟

این استاندارد اولین استاندارد ساخت توکن در شبکه اتریوم است و برای ساخت توکن‌های «مثلی» یا «قابل معاوضه» (Fungible) کاربرد دارد. توکن قابل معاوضه به توکنی گفته می‌شود که هر یک از سکه‌های آن با دیگر سکه‌ها یکسان است و می‌توان آن‌ها را به جای یکدیگر مورد استفاده قرارداد. کوین اصلی شبکه یعنی اتر از این استاندارد پیروی می‌کند. از این استاندارد می‌توان برای ساخت ارزهای مجازی، توکن‌های رای‌گیری و توکن‌های شرط‌بندی استفاده کرد. توکن‌های معروفی مثل «لینک»، «چیلیز» و «دای» با استفاده از این استاندارد ساخته شده‌اند.

استاندارد ERC-721 اتریوم چیست ؟

در مقال توکن‌های مثلی، توکن‌های «غیرمثلی» یا «غیرقابل معاوضه» (Non-Fungible Tokens | NFTs) وجود دارند که هر یک از آن‌ها ویژگی‌های خاصی دارند و به همین دلیل قابل معاوضه با سایر توکن‌ها نیستند. این توکن‌ها را می‌توان برای ساخت آثار هنری، آواتارهای منحصر به فرد و اقلام محتلف در فضای متاورس استفاده کرد. استاندارد «ERC-721» برای ساخت NFTها در شبکه اتریوم ایجاد شده است. نمونه استفاده از این استاندارد را می‌توان در ساخت زمین‌های ارز دیجیتال متاورس سندباکس مشاهده کرد. با توجه به این‌که هر زمین در این فضا منحصر به فرد است از این استاندارد برای ساحت آن‌ها استفاده شده است.

استاندارد ERC-777 اتریوم چیست ؟

این استاندارد به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا بتوانند بر روی توکن‌های خود قابلیت‌های بیشتری تعریف کنند. از جمله این قابلیت‌ها می‌توان به استفاده از «قرارداد همزن» (Mixer Contract) برای بهبود حریم خصوصی تراکنش‌ها و عملکرد بازیابی اضطراری برای نجات کاربران در زمان‌هایی که کلید خصوصی خود را گم کرده‌اند اشاره کرد. این استاندارد نیز برای ساخت توکن‌های قابل معاوضه استفاده می‌شود. از این استاندارد به دلایل امنیتی، استفاده زیادی در پروژه‌های مستقر بر اتریوم نشده است.

استاندارد ERC-1155 اتریوم چیست ؟

استاندارد «ERC-1155» امکان انجام معاملات کارآمدتر و بسته‌‌بندی تراکنش‌ها را فراهم می‌کند و از این طریق باعث صرفه‌جویی در هزینه معاملات می‌شود. این استاندارد، امکان ساخت‌توکن‌های کاربردی قابل معاوضه مانند «BAT» و توکن‌های غیر قابل معاوضه مانند «CryptoPunks» را می‌دهد. این استاندارد تنها استاندارد ساخت توکن است که از ساخت هر دو نوع توکن‌ها پشتیبانی می‌کند.

استانداردهای ساخت توکن اتریوم چیست ؟

کیف پول اتریوم

اتریوم یکی از اصلی‌ترین ارزهای بازار است و به همین دلیل بیشتر کیف پول‌های عمومی از آن پشتیبانی می‌کنند. برای اطمینان از کیف پولی که استفاده می‌کنید می‌توانید به سایت اتریوم مراجعه کنید و بر اساس نیازهای خود یکی از کیف پول‌های معرفی شده را انتخاب و استفاده کنید. در حال حاضر 38 کیف پول در این سایت برای نگهداری اتریوم معرفی شده است که انواع مختلف سخت‌افزاری، موبایل، دسکتاپ و تحت وب در بین آن‌ها وجود دارد. از جمله معروف‌ترین این کیف پول‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • متامسک (Metamask)
  • تراست (ُTrustWallet)
  • مای اتر ولت (MyEtherWallet)
  • کوینومی (Coinomi)
  • لجر (Ledger)
  • کی‌استون (Keystone)
  • ترزور (Trezor)
  • سیف‌پل (SafePal)

توصیه اکید این است که اگر حجم سرمایه‌گذاری شما زیاد است حتما از کیف پول‌های سخت‌افزاری مثل «لجر» و «ترزور» برای نگه‌داری ارزهای خود استفاده کنید.

هاردفورک لندن و توکن سوزی در اتریوم

هاردفورک لندن یکی از مراحل اصلی تبدیل اتریوم 1 به اتریوم 2 است که در مرداد 1400 بر روی شبکه اتریوم اعمال شد. این هاردفورک شامل 5 طرح بهبود مختلف «EIP-3554»، «EIP-3541»، «EIP-3529»، «EIP-3198» و «EIP-1559» بود که همگی با موفقیت بر روی شبکه اعمال شدند. اصلی‌ترین طرح در این میان طرح «EIP-1559» است که هدف آن سوزاندن بخشی از کارمزدهای دریافت شده در شبکه است. با اعمال این پروپوزال در شبکه اتریوم مقداری از توکن‌های اتریوم دائما سوزانده می‌شوند و این مساله اتریوم را تبدیل به ارز ضد تورم می‌کند.

تا به امروز حدود 1547389 اتریوم سوزانده شده است. با توجه به این که کل توکن‌های در عرضه این شبکه در حال حاضر حدود 120 میلیون توکن است می‌توان گفت بیش از یک درصد از توکن‌های شبکه در این فرآیند از بین رفته‌اند که عدد قابل توجهی است. البته توجه داشته باشید که محدودیتی برای تعداد ماکزیمم توکن‌های شبکه اتریوم در نظر گرفته نشده است و این به معنی آن است که امکان ایجاد اتریوم‌های جدید همواره برای شبکه وجود دارد.

چگونه اتریوم بخریم ؟

خرید اتریوم همانند سایر ارزهای دیجیتال از طریق صرافی‌های ارز دیجیتال انجام می‌شود. اگر از صرافی‌های ارز دیجیتال داخلی استفاده می‌کنید می‌توانید به راحتی با استفاده از حساب ریالی خود اتریوم خریداری کنید. معمولا اتریوم در همه صرافی‌های داخلی قابل خرید است و از این نظر مشکلی وجود ندارد. اگر به دنبال خرید اتریوم در صرافی‌های خارجی هستید بهترین کار این است که با استفاده از صرافی‌های داخلی، ریال خود را تبدیل به استیبل کوین‌هایی مانند «تتر» و «دای» کنید و با انتقال آن‌ها به حساب خود در صرافی‌های بین‌المللی، اتریوم خریداری کنید. علاوه بر این می‌توانید با استفاده از صرافی‌های غیرمتمرکز نیز استیبل‌کوین‌های خود را به اتریوم تبدیل کنید.

نکته مهمی که در خرید اتریوم باید به آن توجه کنید هزینه بالای کارمزد آن است. معمولا هزینه انتقال در شبکه اتریوم در حدود 20 تا 60 دلار است. پرداخت این هزینه برای سرمایه‌گذاران خرد منطقی نیست. بنابراین اگر به دنبال سرمایه‌گذاری امن و انتقال اتریوم‌های خود به کیف پول هستید حتما به این مساله توجه کنید. برای حذف این هزینه می‌توانید اتریوم را در زنجیره هوشمند شبکه باینس با استاندارد «bep20» ارسال کنید. برای انجام این کار نیاز است که هم کیف پول و هم صرافی شما از این استاندارد پشتیبانی کند.

چگونه اتریوم بفروشیم ؟

فروش اتریوم فرآیند برعکس خرید آن است. اگر اتریوم شما در داخل صرافی خارجی است می‌توانید آن را در همان صرافی با جفت تتر بفروشید و تترهای خود را در صرافی ایرانی تبدیل به ریال کنید. اگر اتریوم شما در صرافی ایرانی است، به صورت مستقیم می‌توانید با فروش اتریوم ریال دریافت کنید و ریال حاصل را به حساب بانکی خود منتقل کنید. اگر ارزهای شما داخل کیف پول است، ابتدا باید آن‌ها را به صرافی انتقال و سپس مراحل فروش را تکمیل کنید. اگر به دنبال تبدیل اتریوم‌های خود به ریال نیستید و می‌خواهید آن را به استیبل کوین تبدیل کنید می‌توانید از صرافی‌های غیر متمرکز برای این کار بهره بگیرید.

در هنگام انتقال ارزها از کیف پول به صرافی یا از صرافی خارجی به صرافی داخلی حتما باید به آدرس کیف پول مقصد و مبدا دقت کنید تا هر دو مربوط به یک استاندارد باشند. در غیر اینصورت ممکن است کل سرمایه شما از بین برود. در صورتی که نیاز به ریال ندارید، سرمایه خود را می‌توانید به شکل استیبل کوین نگهداری کنید تا در مواقع لزوم بتوانید به خرید رمزارزها بپردازید. در تبدیل ریال به استیبل کوین و برعکس، شما همواره مقداری هزینه کارمزد به صرافی پرداخت می‌کنید که با این کار این هزینه کاهش پیدا می‌‌کند.

چگونه اتریوم به دست آوریم؟

راحت‌ترین و ساده‌ترین روش به دست آوردن اتریوم خرید آن از صرافی‌های ارز دیجیتال است که در بخش چگونه اتریوم بخریم به آن اشاره شد. راه‌حل دیگر استخراج ارز دیجیتال اتریوم است. تا زمانی که اتریوم 2 به طور رسمی شروع به کار نکرده است امکان استخراج اتریوم همچنان وجود دارد و سرمایه‌گذاران می‌توانند با استخراج بلاک‌های شبکه، ارز اتریوم به دست آورند. علاوه بر این امکان کسب درآمد از استیکینگ ارزهای اتریوم نیز وجود دارد. کاربران می‌توانند با قفل کردن اتریوم‌های موجود خود در شبکه و تامین امنیت آن، کوین‌های جدید اتریوم به دست بیاورند. سرمایه‌گذاری در استخراج اتریوم با توجه به ایجاد اتریوم 2 توصیه نمی‌شود.

قیمت ارز دیجیتال اتریوم چقدر است ؟

قیمت ارزهای دیجیتال دائما در حال نوسان است بنابراین نمی‌توان یک قیمت مشخص برای هیچ یک از ارزهای دیجیتال مشخص کرد. بهترین راه برای چک کردن قیمت اتریوم جستجوی عبارت «Ethereum Price» در گوگل است. علاوه بر این می‌توان از صرافی‌های ارز دیجیتال یا سایت‌های عمومی ارائه اطلاعات ارزهای دیجیتال مانند «کوین‌مارکت‌کپ» برای مشاهده قیمت اتریوم استفاده کرد. کاربران می‌توانند با مراجعه به سایت تحلیلی «تریدینگ ویو» و جستجوی عبارت «ETHUSDT» به نمودار قیمتی این ارز نسبت به تتر در طول زمانی دسترسی داشته باشند.

قیمت اتریوم  چیست ؟

آینده اتریوم چگونه است ؟

اتریوم دومین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار است. بسیاری از پروژه‌های بزرگ ارز دیجیتال نیز در بستر بلاک چین اتریوم توسعه پیدا کرده‌اند. با افزایش تعداد تراکنش‌ها در شبکه اتریوم سرعت پاسخ‌دهی شبکه کاهش و هزینه‌های ثبت تراکنش در آن به شدت افزایش یافته است. از طرف دیگر، ظهور رقبای قدرتمند با مقیاس‌پذیری بیشتر کار را برای اتریوم سخت کرده است اما پروژه اتریوم 2 می‌تواند نقطه پایانی بر تمام این مسائل باشد. با پیاده‌سازی اتریوم 2 شبکه اتریوم تبدیل به یکی از مقیاس‌پذیرترین و امن‌ترین شبکه‌های بلاک چینی خواهد شد که خاصیت غیرمتمرکزی آن نیز به نسبت بسیاری از پروژه‌ها بالا است.

در کنار پروژه اتریوم 2 بسیاری از پروژه‌های لایه دوم نیز به مقیاس‌پذیری و کاهش هزینه تراکنش‌های اتریوم کمک کرده‌اند. اتریوم یک جامعه طرفداری و توسعه بسیار قوی از سراسر دنیا دارد و تیم مدیریتی آن نیز بسیار فعال است. همین مساله سرمایه‌گذاران را به آینده این پروژه امیدوار نگه داشته است. در صورتی که اتریوم بتواند مقیاس‌پذیری خود را با حفظ امنیت و غیرمتمرکزی شبکه افزایش دهد کمتر پروژه‌ای توان رقابت با آن را خواهد داشت.

آیا سرمایه‌گذاری بر روی اتریوم پر ریسک است ؟

سرمایه‌گذاری بر روی تمامی ارزهای دیجیتال پر ریسک است. بازار ارزهای دیجیتال هنوز از سمت مراجع قانونی و دولتی به صورت رسمی تایید نشده‌اند و با توجه به ماهیت غیرمتمرکز آن‌ها احتمالا به این زودی‌ها نیز تایید نخواهند شد. علاوه بر این، مفاهیم و اصطلاحات مختلفی که در بازار ارزهای دیجیتال مطرح می‌شود درک آن را برای بسیاری از فعالان بازارهای مالی سخت می‌کند. بنابراین، فعالیت در این بازار به طور کلی پرریسک است و فعالیت در آن بدون کسب آموزش ارزهای دیجیتال میسر نیست.

اتریوم با توجه به ارزش بازار بالای خود، نوآوری‌هایی که در طی سالیان گذشته داشته و همچنین تیم مدیریتی قوی، یکی از کم ‌ریسک‌ترین ارزهای موجود است. حجم سرمایه قفل شده در پروژه‌های اتریوم بسیار بالا است و سرمایه‌گذارن سازمانی زیادی بر روی آن سرمایه‌گذاری کرده‌اند. مجموع این متغیرها نشان می‌دهند که اتریوم ریسک کمتری نسبت به بسیاری از ارزهای دیجیتال دارد. نتیجه این بحث‌ها این است که سرمایه‌گذاری بر روی ارزهای دیجیتال بسیار پرریسک است اما داخل خود بازار، اتریوم یکی از گزینه‌های کم ریسک به حساب می‌آید.

اسکن اتریوم چیست ؟

همه تراکنش هایی که بر روی بلاکچین انجام می شوند غیر قابل تغییر هستند . همچنین این تراکنش ها قابلیت رهگیری را دارند . شما میتوانید با استفاده از سایت اتر اسکن اقدام به رهگیری تراکنش های خود بر روی شبکه اتریوم کنید .

جمع‌بندی

اتریوم یکی از پروژه‌های قوی در بازار ارزهای دیجیتال است. این ارز دیجیتال در سال 2014 به عنوان پلتفرمی برای طراحی قراردادهای هوشمند و ایجاد اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز ارائه شد. توسعه‌دهندگان می‌توانند با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف مانند «سالیدیتی»، قراردادهای هوشمند خود را ایجاد و در شبکه قرار دهند. کاربران می‌توانند با استفاده از اپلیکیشن‌های مختلف این قراردادها را فراخوانی و از امکانات آن‌ها استفاده کنند. هر قرارداد می‌تواند شامل توکن‌های جدید باشد که همین مساله ایجاد توکن‌های مختلف در شبکه اتریوم را امکان‌پذیر می‌کند.

اتریوم با توجه به جامعه طرفداری و مدیریت قوی خود توانسته بسیاری از برنامه‌های خود را اجرایی کند و در حال حاضر تمرکز آن بر ایجاد اتریوم 2 است. با ساخت اتریوم 2، این بلاک چین قادر به ثبت 100 هزار تراکنش در ثانیه خواهد شد که همین مساله اتریوم را به یکی از مقیاس‌پذیرترین شبکه‌های ارز دیجیتال تبدیل خواهد کرد. در این مقاله سعی شد به طور کامل به سوالات مختلفی مانند اتریوم چیست ؟ ماشین مجازی اتریوم چیست ؟ قرارداد هوشمند اتریوم چیست ؟ اتریوم 2 چیست ؟ کیف پول اتریوم چیست ؟ ویژگی‌های اتریوم چیست ؟ استخراج اتریوم چیست ؟ چگونه اتریوم بخریم ؟ آیا اتریوم برای سرمایه‌گذاری مناسب است ؟ پاسخ داده شود.

 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
  • ×