» آموزش » نوزدمین میلیون بیت کوین استخراج شد،بیت کوین تا کی استخراج میشود
استخراج بیت کوین
آموزش - اخبار

نوزدمین میلیون بیت کوین استخراج شد،بیت کوین تا کی استخراج میشود

2022-04-02 10143

19 میلیون بیت کوین استخراج شد

خلق بیت کوین جدید از طریق تراکنش کوین‌بیس (Coinbase) در هر بلاک صورت می‌گیرد. زمانی‌که یک بلاک استخراج می‌شود تراکنش کوین‌بیس بیت‌کوین جدید را به عنوان پاداش استخراج بلاک به همراه جمع کارمزد تراکنش‌های ثبت شده در بلاک، به آدرس ماینری که موفق به استخراج بلاک شده است، منتقل می‌کند. تراکنش کوین‌بیس که خلق BTC جدید از طریق آن صورت می‌گیرد، تنها تراکنشی است که فرستنده ندارد.

استخراج بیت کوین

به طور متوسط در هر ۱۰ دقیقه یک بلاک جدید استخراج می‌شود و پاداش استخراج بلاک در حال حاضر ۶.۲۵ BTC است. از زمان استخراج اولین بلاک در روز تولد بیت کوین در ۳ ژانویه ۲۰۰۹ (۱۳ دی ۱۳۸۷) تا امروز، یعنی طی حدود ۱۳ سال و ۳ ماه اخیر، بیش از ۹۰٪ از تمام بیت‌کوین‌ها خلق شده‌اند. با این وجود تخمین زده می‌شود که استخراج ۱۰٪ باقیمانده حدود ۱۱۸ سال دیگر زمان ببرد.

علت این موضوع کاهش نمایی پاداش بلاک به مرور زمان است. پس از استخراج تعداد مشخصی بلاک (۲۱۰٬۰۰۰ بلاک یا حدود ۴ سال)، پاداش استخراج بلاک نصف می‌شود. رخدادی که با نام هاوینگ شناخته می‌شود. پاداش بلاک در زمان پیدایش بیت‌کوین ۵۰ BTC بود، امروز بعد از ۳ باز Halving برابر با ۶.۲۵ BTC است، زمانی هم فرا می‌رسد که این پاداش در حد چند ساتوشی باشد.

تخمین زده می‌شود که تا سال ۲۰۲۶ تعداد کل بیت‌کوین‌های خلق شده از مرز ۲۰ میلیون عبور کند. این افزایش نمایی در کمیاب بودن BTC، در رسیدن به هدف بنیادین آن، یعنی تبدیل شدن به «پول بدون تورم، بدون مرز و غیر قابل سانسور عصر دیجیتال» نقش کلیدی بازی می‌کند.

ماین کردن بیت کوین چیست؟

استخراج بیت کوین

پس از خلق و معرفی عمومی بیت کوین، مفهومی با عنوان «استخراج بیت‌کوین» (کاوش بیت‌کوین | Bitcoin Mining) شکل گرفت. احتمالا، بحث استخراج بیت کوین در نگاه اول از نظر بسیاری از افراد دیوانگی به نظر می‌رسد. تصویر اینکه «کامپیوترها، پول‌های مجازی را استخراج کنند» نه فقط تا چند سال پیش که در همین لحظه نیز برای اغلب افراد عجیب به نظر می‌رسد. اما حقیقت چیزی بیشتر از جمله ساده‌ای است که بیان شد.

استخراج بیت‌کوین، ستون فقرات «شبکه بیت‌کوین» (Bitcoin Network) است. استخراج‌کنندگان (ماینرها | Miners) امنیت شبکه را فراهم و تراکنش‌های بیت‌کوین را تایید می‌کنند. بدون استخراج‌کنندگان بیت‌کوین، شبکه مورد حمله قرار می‌گیرد و ناکارآمد خواهد بود. استخراج بیت‌کوین به وسیله کامپیوترهای مخصوصی انجام می‌شود.

نقش ماینرها، امن‌سازی شبکه و پردازش هر تراکنش بیت‌کوین است. ماینرها به این موضوع با حل یک مسئله محاسباتی دست پیدا می‌کنند که به آن‌ها امکان به هم زنجیر کردن بلوک‌های تراکنش‌ها را می‌دهد و این همان «زنجیره بلوکی» (BlockChain) معروف بیت‌کوین است. برای این خدمت (Service)، ماینرها با بیت‌کوین‌های جدید ساخته شده و «هزینه‌های تراکنش‌ها» (Transaction Fees) پاداش دریافت می‌کنند.

اساسا، ماینرها به جامعه بیت‌کوین با تایید هر تراکنش و حصول اطمینان از اینکه هر یک از تراکنش‌ها قانونی است، خدمات می‌دهند. هر بار که یک بلوک جدید استخراج می‌شود، ماینر پاداش دریافت می‌کند. نرخ پاداش بیت‌کوین در زمان نگارش این مقاله (شهریور سال ۱۳۹۹) برابر با ۶٫۲۵ BTC به ازای هر بلوک است. پیش از این هاوینگ، پاداش استخراج هر بلوک، ۱۲٫۵ BTC به ازای هر بلوک بود. نرخی که کوین‌های جدید بیت‌کوین بر اساس آن ظاهر می‌شوند، نرخی را بازنمونه‌برداری می‌کند که کالاهایی مانند طلا که از زمین ماین می‌شوند بر اساس آن حاصل می‌شوند. به همین دلیل است که به این فرایند «ماینینگ» گفته می‌شود.

روش ماین کردن بیت کوین

استخراج بیت کوین

این روزها، با توجه به رشد قابل توجه صنعت ماینینگ، افزایش قابل توجه قیمت بیت‌کوین و ثبات رشد آن و همچنین، پیش‌بینی‌هایی که پیرامون آینده این صنعت و ارز بیت‌کوین توسط تحلیلگران مالی، اقتصاددان‌های برجسته و صاحبان کسب و کارها اتفاق افتاده است، توجهات زیادی به صنعت ماینینگ و استخراج رمزارزها جلب شده است. در چنین شرایطی، پرسشی که برای اغلب افراد مطرح می‌شود این است که چگونه باید به استخراج رمزارزها و به طور خاص، ماین کردن بیت کوین بپردازند و آیا اصلا امکان این کار برای آن‌ها وجود دارد یا خیر. برای شفاف کردن این موضوع باید گفت که ورود به صنعت ماینینگ نیازمند محاسبات دقیق و بررسی‌های کارشناسی است، زیرا که همه افراد الزاما با استخراج رمزارزها و بیت‌کوین سود نمی‌کنند. صنعت ماینینگ حقیقتا یک صنعت بسیار خاص است.

مولفه‌های متعددی در تعیین سودمندی ماین کردن در شرایط خاص و با دستگاه‌های مشخصی موثر هستند که در ادامه این بحث در ابعادی به آن‌ها پرداخته شده است. بیشتر استخراج بیت‌کوین در سوله‌ها و انبارهای بزرگی انجام می‌شود که از برق با قیمت مناسب برخوردار هستند. حقیقت آن است که اغلب افراد باید از استخراج رمزارزها در منازل خود اجتناب کنند، چون این کار معمولا و جز در شرایط خاص، سودی به همراه ندارد. اغلب، استخراج بیت‌کوین در سوله‌هایی مانند آنچه که در تصویر زیر وجود دارد انجام می‌شود. این سوله‌ها را «مزارع استخراج رمزارزها» (مزارع کاوش رمزارزها | مزارع ماینینگ | Cryptocurrency Mining Farm) می‌نامند.

اهمیت کمیاب بودن بیت کوین و روند تکامل پول

امروز ۱۹٬۰۰۰٬۰۰۰-امین بیت‌کوین استخراج شد. معنی این روز تاریخی این است که از امروز تا ابد تنها ۲ میلیون BTC جدید خلق خواهد شد. البته مقدار قابل توجهی از این ۱۹ میلیون بیت کوین (حدود ۲.۷ تا ۳.۸ میلیون) به دلایل مختلف برای همیشه از چرخش خارج شده‌اند.

افزایش تقاضا در کنار کاهش عرضه به معنای حرکت صعودی قیمت در دراز مدت است اما قیمت تنها بخشی از ماجراست. امروز اینکه بیت‌کوین یک «وسیله مناسب ذخیره ارزش» است برای کمتر کسی جای سوال دارد. موضوعی که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد اهمیت «کمیاب بودن» برای یک «وسیله مناسب تبادل ارزش» است.

ویجی بویاپاتی (Vijay ‌Boyapati) در مقاله معروف خود «کمیاب بودن» را یکی از ۸ ویژگی لازم برای یک «وسیله مناسب تبادل ارزش» ذکر می‌کند. او معتقد است اگر کالایی این ۸ ویژگی را داشته باشد یک وسیله مناسب تبادل ارزش است. در روند تاریخی تکامل پول، یک وسیله مناسب تبادل ارزش، ابتدا بخاطر کمیاب بودن توسط قشر خاصی از علاقه‌مندان به عنوان یک «آیتم کلکسیونی» جمع‌آوری می‌شود. زمانی که تعداد کافی از افراد آن را وسیله مناسبی برای «ذخیره ارزش» قلمداد کنند قیمت آن کالا افزایش می‌یابد تا جایی که تعداد افراد جدیدی که به آن کالا روی می‌آورند کاهش یابد. در این زمان قیمت کالا تثبیت می‌شود و ارزش تثبیت شده کالا آن را تبدیل به وسیله مناسبی برای «تبادل ارزش» و در نهایت تبدیل به «واحد ارزش» یا پول رایج می‌کند.

بویاپاتی در مقاله خود BTC را با طلا مقایسه می‌کند. هیچ‌گاه بیشتر از ۲۱ میلیون بیت کوین وجود نخواهد داشت بنابراین کمیابی بیت‌کوین «مطلق» است. در حالی‌که امکان کشف معادن جدید طلا وجود دارد و پیشرفت تکنولوژی‌های استخراج عرضه طلا را بیشتر می‌کند. طلا کمیاب است اما کمیابی آن «نسبی» است. بنابراین «کمیابی مطلق» بیت کوین در مقایسه با «کمیابی نسبی» طلا باعث ارجحیت آن از این نظر می‌شود.

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
  • ×